TEFAL Oală sub presiune Secure 5 neo Color 6L P2530750
Oală sub presiune Secure 5 neo Color 6L P25307505 sisteme de siguranță
Secure 5 Neo - 6L
Secure 5 Neo a fost proiectat astfel încât siguranţa să fie elementul principal. Sistemul său de securitate exclusiv oferă cel mai sigur mod de a găti.
Secure 5 neo: Siguranță și gust bogat;
Extrem de sigur, blocare automată pentru deschidere și închidere a vasului;
5 sisteme de siguranță pentru control sigur al presiunii;
2 nivele de gătire pentru o conservare îmbunătățită a nutrienților ingredientelor;
Compatibilitate cu toate sursele de căldură, inclusiv plitele cu inducție;
Compatibilitate cu mașina de spălat vase;
Vas confecționat din inox: garanție de 10 ani;
Componente de schimb valabile pentru o perioadă de cel puțin 10 ani de la data achiziționării.
Oala sub presiune Tefal Secure 5 Neo: Construită să reziste
Secure 5 Neo a fost conceput pentru că siguranţa să fie elementul cheie.
Sistemul său exclusiv de securitate oferă cel mai sigur mod de a găti.
De asemenea, are două programe de gătit, unul pentru legume şi altul pentru carne şi peşte, pentru că tu să poţi prepara reţete delicioase şi sănătoase în acelaşi timp.
Garanția sa de 10 ani, face acest produs o companie de lungă durată în bucătăria ta!
Extrem de sigur, blocare automată pentru deschidere şi închidere.
Extra siguranţă cu supapă de control al presiunii, supapă de siguranţă şi garnitură.
Controlează presiunea de abur excesivă, cu eliminarea controlată a acesteia.
Fabricată din oţel inoxidabil, funcţionează pe orice tip de sursă de caldura, inclusiv cea cu inducţie şi este compatibilă cu maşină de spălat vase.
Caracteristici esenţiale
5 sisteme de siguranţă
Măsuri de siguranţă excepţionale: închidere de siguranţă, sistem de blocare automată, supapă pentru controlul presiunii, valvă de siguranţă şi garnitură
Economiseste până la 50% energie electrică*
*vs oalele clasice Tefal. Pe baza unui studiu intern efectuat in 2017, comparand timpii de gătire și consumul de energie pentru broccoli si fasole uscată.
2 funcții de gătire
Acestea păstrează nutrienţii preparatelor tale pentru un gust perfect de fiecare dată.
10 ani garanție
Oala are garanție pentru 10 ani (fără accesorii).
Indicator de presiune
Indică prezența presiunii și te ajută sa-ți dai seama cand este nevoie să scazi nivelul de căldură.
Capac ergonomic
Funcție automată pentru deschiderea și închiderea ușoară a capacului.
Aplicația nu mai este compatibilă cu versiunea de Android 4.4.4 și versiunile anterioare, din cauza securității îmbunătățite a datelor.
În măsura posibilului, îți recomandăm să îți actualizezi dispozitivul la o versiune de Android mai nouă sau să utilizezi un alt dispozitiv compatibil.
Actualizările îți vor permite nu doar să te bucuri de o experiență mai bogată, cu caracteristici noi și compatibilitate cu cele mai recente tehnologii, ci te vor proteja, de asemenea, împotriva posibilelor vulnerabilități de securitate care au fost eliminate în cele mai recente versiuni.
Oala sub presiune poate fi deschisă după ce se răcește și după ce presiunea internă a fost redusă [atunci când știftul cu rol de indicator de blocare sau indicatorul de presiune (în funcție de model) a coborât până la capăt].
Puteți utiliza oala sub presiune pentru a găti la aburi. Este o metodă de înaltă calitate pentru a găti legume de exemplu: păstrează vitaminele și nutrienții. – Folosiți maximum 750 ml (6 pahare) de lichid. – Utilizați coșul pentru gătit la aburi; puneți-l pe trepied sau suspendați-l de marginile oalei (în funcție de model) și aveți grijă ca alimentele să nu fie scufundate în apă.
Verificaţi: • timpul de gătit; • dacă sursa de căldură este reglată la foc suficient după atingerea presiunii de funcționare; • poziționarea corectă a supapei regulatorului de presiune; • cantitatea de lichid.
Timpii de gătit la oala sub presiune pot fi de 3 ori mai rapizi decât în cazul unei oale tradiționale. Începeți cu rețetele din cartea de rețete/manualul de instrucțiuni furnizat cu oala. Odată înțelese principiile, le veți putea aplica și altor rețete. Nu uitați să adăugați cel puțin 250 ml (2 pahare) de lichid.
Există 2 metode: eliberarea lentă – rotiți treptat selectorul de programe spre poziția pentru abur. Aceasta se utilizează pentru tocane, legume, bucăți mari de carne și preparate din pește. Eliberarea rapidă – puneți oala sub presiune sub jetul de apă rece de la robinet, direcționând jetul spre partea metalică a capacului. Această metodă se utilizează pentru preparatele pe bază de lichide precum supele, orezul, pastele, budincile de lapte, cremele de ou, amestecurile pentru prăjituri și budinci, rețetele cu orez sau paste și rețetele cu un conținut ridicat de lichid, pentru a evita împroșcarea de lichid prin supapa de abur odată cu aburul atunci când eliberați supapa regulatorului de presiune.
Atunci când indicatorul de presiune este în poziția inferioară, toată presiunea a fost eliberată.
În primele 5 minute, în timp ce oala sub presiune se încălzește, absența presiunii este normală. Dacă încă nu a atins presiunea după primele 5 până la 10 minute, verifică: • focul este aprins sau sursa de căldură este pornită și setată la maximum. • capacul este bine închis. • garnitura este bine poziționată și nu este murdară sau deformată. • în oală există suficientă apă: minimum 250 ml (2 pahare). • presostatul este reglat corespunzător (în funcție de model). • indicatorul de blocare sau indicatorul de presiune nu sunt blocate (în funcție de model).
În orice caz, consultă manualul de utilizare pentru oala sub presiune.
Utilizați surse de căldură adecvate. Consultați instrucțiunile de utilizare privind caracterul adecvat al surselor de căldură. Modelele care sunt prevăzute cu baza noastră exclusivă Diffusal funcționează foarte bine pe toate tipurile de suprafețe de gătit, inclusiv cele cu inducție. Utilizați o plită cu un diametru egal sau mai mic cu cel al bazei oalei de gătit sub presiune.
• Oala sub presiune este prea plină. • Focul este prea mare. • Regulatorul de presiune, știftul cu rol de indicator de blocare sau dispozitivul de siguranță este blocat din cauza întreținerii necorespunzătoare și împiedică funcționarea normală.
Înainte de a deschide oala sub presiune, asigurați-vă că ați evacuat tot aburul și că știftul cu rol de indicator de blocare este coborât. Dacă aveți certitudinea că tot aburul a fost evacuat, scuturați produsul și vedeți dacă știftul cu rol de indicator de blocare sau indicatorul de presiune (în funcție de model) coboară. Dacă nu coboară, puneți oala în apă rece și încercați din nou să o deschideți.
Cu ajutorul unei oale sub presiune puteți găti, practic, orice: puteți prepara supe, puteți fierbe carne, pește și legume și, de asemenea, puteți crea deserturi delicioase. Pentru idei de rețete complete, consultați cartea de rețete aferentă oalei sub presiune disponibilă pe site.
• Opriți sursa de căldură. • Lăsați oala sub presiune să se răcească. • După ce deschideți oala sub presiune, verificați dacă a fost evacuat tot aburul și dacă indicatorul de blocare se află în poziția corectă (în funcție de model). • Verificați și curățați toate părțile funcționale și starea garniturii. Dacă problema persistă, duceți oala sub presiune (toate componentele sale) la un centru de service recomandat.
Gătitul începe atunci când supapa regulatorului de presiune permite o eliberare constantă a aburului, emițând un sunet siflant regulat. În acest moment, reduceți focul și calculați timpul de gătit specificat în rețetă. În cazul Nutricook, un al doilea semnal sonor vă avertizează că este momentul să reduceți focul pentru a finaliza procesul de gătit la abur ușor.
Dacă se gătește direct în vas, folosiți întotdeauna o cantitate minimă de lichid sau cel puțin egală cu volumul a 2 pahare (25 cl sau 8,8 UK fl oz). Pentru gătitul la abur, turnați 75 cl (26 UK fl oz) de apă în vas. Nivelul maxim: nu umpleți mai mult de 2/3 din înălțimea vasului sub presiune. Avertisment: dacă oala sub presiune este încălzită fără lichid înăuntru, mergeți la un centru de service autorizat ca să fie verificată.
Pentru a găti bucăți mari de carne și alimente cu piele subțire (cârnați întregi, limbă, pui etc.), te sfătuim ca, înainte de a le găti, să le înțepi cu un cuțit sau cu o furculiță. Într-adevăr, în timpul gătitului acestea pot conține lichid clocotit și pot genera stropi.
Este obligatoriu ca după 10 ani de utilizare, oala sub presiune să fie verificată de un centru de service autorizat.
SPĂLAREA OALEI: • După fiecare utilizare, spală cuva, coșul și garnitura cu apă și lichid pentru spălat vase. Nu folosi hipoclorit sau produse care conțin clor.
SPĂLAREA CAPACULUI (*în funcție de tipul de oală sub presiune): • Spală capacul și garnitura separat, cu un burete și cu detergent de vase lichid. • Lasă-le să se usuce și apoi fixează garnitura pe capac. • Atenție: Dacă este prevăzută cu cronometru, nu-l spăla sub jet de apă.
SPĂLAREA CAPACULUI ȘI A MODULULUI (*în funcție de tipul de oală sub presiune): • După fiecare utilizare, este indicat să scoți modulul de control pentru a-l spăla. • Întoarce capacul și folosește o monedă pentru a deșuruba piulița de fixare a modulului. • Spală modulul și capacul, cu un burete și cu detergent de vase lichid. • Atenție: nu spăla cronometrul sub jet de apă. • Fixează la loc modulul pe capac, asigură-te că butonul de poziție este aliniat cu pictograma "deschidere oală sub presiune" și că elementele de prindere sunt fixate pe capac. Întoarce ansamblul și strânge șurubul.
MAȘINA DE SPĂLAT VASE: În funcție de model, numărul de componente ce pot fi spălate în mașina de spălat vase va fi diferit. Pentru unele modele, doar cuva poate fi spălată în mașina de spălat vase. Pentru unele modele, doar cuva și capacul fără modul pot fi spălate în mașina de spălat vase. Pentru modelul ClipsoMinut' Duo, nicio componentă nu poate fi spălată în mașina de spălat vase. Notă: Garnitura, cronometrul și modulul nu se pot spăla în mașina de spălat vase.
VERIFICAREA DISPOZITIVELOR DE SIGURANȚĂ: 1) Dacă ai un produs cu un modul detașabil: Când cureți modulul, verifică dacă dispozitivele de securitate nu sunt obstrucționate. • Duza de evacuare a aburului: verifică vizual, în lumină, dacă evacuarea este blocată. Dacă este, spal-o sub jet de apă. • Verifică dacă supapa de funcționare poate fi mișcată, selectând pictograma "legume" și apoi apăsând-o. • Supapa de siguranță: apasă cu putere cu un bețișor de urechi pe partea centrală a ventilului, care trebuie să fie mobil. • Garnitura: după fiecare utilizare, spală garnitura și lăcașul acesteia cu un burete și cu apă și lichid pentru spălat vase. Repoziționeaz-o corespunzător în lăcașul său.
2) Pentru alte produse: • Supapa de funcționare: îndepărtează supapa și spal-o cu apă de la robinet. • Duza de evacuare a aburului: verifică vizual, în lumină, dacă ventilul este blocat. Dacă este, spal-o sub jet de apă. • Supapa de siguranță: Apasă ușor supapa, care ar trebui să se miște cu ușurință. • Garnitura: după fiecare utilizare, spală garnitura cu un burete și cu apă și lichid pentru spălat vase. Pune-l la loc în lăcașul său. Dacă ai o oală sub presiune standard, curăță delicat partea vizibilă a garniturii și marginea cuvei.
Pentru modelele din aluminiu, repetați operațiunile care se realizează înainte de prima utilizare cu bicarbonat de sodiu (consultați instrucțiunile). Pentru modelele din oțel inoxidabil, curățați oala cu ajutorul unui burete de curățat și al unui detergent special pentru oțel inoxidabil. Nu folosiți niciodată înălbitor.
Garnitura trebuie înlocuită în fiecare an. Dacă oala dumneavoastră sub presiune nu generează deloc presiune sau dacă aburul iese pe la capac, verificaţi ca garnitura să fie corect poziţionată.
Înlocuirea garniturii pentru modelele cu sisteme detaşabile de închidere deasupra capacului (oală sub presiune, Authentique sau Actua): Îndepărtaţi vechea garnitură, asiguraţi-vă că locaşul în care fixaţi garnitura este curat. Montaţi noua garnitură, prinzând-o cu degetele pentru a o introduce în locaşul prevăzut pentru aceasta. Nu utilizaţi un alt obiect, pentru a nu deteriora garnitura.
Înlocuirea garniturii pentru alte modele: Îndepărtaţi vechea garnitură şi înlocuiţi-o cu cea nouă.
Da, vă recomandăm, de fiecare dată după gătit, să curățați garnitura capacului cu ajutorul unui burete şi cu detergent de vase, precum și carcasa sa în cazul modelelor cu garnitură detașabilă. În cazul garniturii detașabile, pentru a o reasambla, asigurați-vă că inscripția „capac” este înspre capac.
Nu puneți niciodată temporizatorul în mașina de spălat vase sau sub jet de apă de la robinet, deoarece nu este rezistent la apă. Nu folosiți niciodată solvenţi. Folosiți doar o cârpă uscată și curată.
Înainte de fiecare utilizare, verifică dacă supapele nu sunt obstrucționate. Pentru a efectua verificarea, consultă ilustrațiile corespunzătoare modelului de oală sub presiune.
• Asigură-te că butonul de poziție este aliniat cu pictograma "deschidere oală sub presiune". • Verifică dacă garnitura este montată corespunzător. • Dacă pe perioada gătitului ai deschis/închis oala sub presiune, apasă ușor pe centrul capacului pentru a-l închide. • Doar pentru modelele de oală sub presiune ClipsoMinut'®, îndepărtează garnitura capacului și spal-o sub jet de apă. Fixeaz-o la loc pe capac, fără a o șterge.
Este vorba de șuruburile Torx. Sunt prevăzute cu o fantă și pot fi utilizate cu o șurubelniță cu cap drept, astfel încât atunci când mânerul se slăbește sau trebuie să fie înlocuit, puteți folosi șurubelnița pentru a le strânge. Șurubelnițele Torx pot fi achiziționate în majoritatea magazinelor de bricolaj.
Asigurați-vă că carbidul de pe mâner nu este umflat, crăpat sau deteriorat. Dacă acesta nu este deteriorat, strângeți șuruburile folosind o șurubelniță cu cap drept. Dacă mânerul este deteriorat, acesta trebuie să fie înlocuit.
Atunci când gătiți la temperaturi înalte, alimente precum orezul, care conțin proteine și carbohidrați, aminoacizii și zahărul se separă, iar mâncarea va căpăta culoarea gri. Gustul nu este afectat, iar alimentele pot fi consumate în siguranță.
Urmele sunt substanțe minerale care s-au depus pe suprafața oalei și care apar în mod natural în apă, cum ar fi calciul, siliconul, magneziul și fierul. Nu trebuie să vă îngrijorați.
Verificaţi următoarele aspecte: • Ați redus temperatura atunci când supapa de control al aburului a început să elibereze constant abur, producând un şuierat continuu? • Ați eliberat aburul după terminarea timpului de gătit? Dacă lăsați oala sub presiune să elibereze independent abur fără nicio decompresie, alimentele vor continua să fiarbă deoarece aparatul va fi sub presiune. După terminarea timpului de gătit, ar trebui să opriți sursa de căldură și să eliberați aburul. Timpul de gătit depinde de cantități, de dimensiunea alimentelor și de preferințele personale.
Verifică dacă: • Sursa de căldură este suficient de puternică, în caz contrar, crește intensitatea. • Cantitatea de lichid din interiorul rezervorului este suficientă. • Supapa de funcționare este poziționată pe pictograma 1/2 sau pe pictograma ingredientului. • Oala sub presiune este închisă corespunzător. • Nu există nicio deteriorare a garniturii sau a marginii castronului. • Garnitura este poziționată corect la capac.
Dacă problema persistă: • Oprește sursa de căldură. • Mută butonul de poziție în dreptul pictogramei care indică eliberarea aburului.
• Așteaptă până când indicatorul de presiune coboară. • Deschide oala sub presiune. • Curăță supapa de funcționare și conducta de evacuare a aburului.
Comută treptat din poziția de gătit sub presiune în cea de eliberare a aburului. Dacă infiltrațiile persistă (se întâmplă adesea în cazul anumitor tipuri de alimente: linte...), comută în poziția de gătit și eliberează rapid aburul sub apă rece.
• Umpleți oala: minimum 250 ml de lichid, maximum 2/3 din înălțimea sa sau chiar mai puțin (în funcție de tipul alimentelor și de rețetă). • Închideți oala sub presiune: toate oalele noastre sub presiune sunt concepute în așa fel încât dacă nu sunt închise corect, nu se poate forma presiune. • Gătitul: oala sub presiune trebuie așezată pe o sursă de căldură reglată la maximum. Apoi, în câteva minute, atinge o temperatură de peste 100°C (110°C-120°C, în funcție de tipul și poziția supapei regulatorului de presiune). Supapa regulatorului de presiune permite evacuarea aburului: trebuie redus focul și calculat timpul de gătit. Această operațiune permite o economisire a energiei în proporție de 70 % în comparație cu gătitul convențional în apă. • Finalul procesului de gătit, decompresia: la terminarea timpului de gătit, sursa de căldură trebuie oprită și tot aburul trebuie evacuat prin aducerea supapei regulatorului de presiune în poziția de eliberare a aburului. Oala sub presiune poate fi deschisă. Puteți accelera eliberarea aburului din oala sub presiune prin punerea acesteia sub un jet de apă rece.
Dacă există eliberări de abur în jurul capacului, verificați dacă: • capacul este închis corect; garnitura de etanșare este poziționată corect în interiorul capacului; • garnitura de etanșare este murdară? Dacă da, curățați-o; • garnitura este în stare bună – nu uitați să o schimbați în fiecare an; • garnitura de etanșare mai este adecvată? • La modelele Authentique, strângerea este suficientă? • Capacul este deteriorat sau deformat? • Capacul, supapa de siguranță și regulatorul de presiune sunt curate? • Verificați dacă marginea oalei sub presiune nu este deteriorată.
Oala sub presiune are mai multe sisteme de siguranță care garantează siguranța deplină în timpul funcționării. • Sistem de închidere de siguranță (în funcție de model): oala sub presiune este echipată cu un sistem de siguranță care împiedică creșterea presiunii în cazul în care capacul nu este închis complet sau corect. În cazul în care capacul nu este poziționat corect, sistemul de siguranță va împiedica știftul cu rol de indicator de blocare să se ridice și, prin urmare, va împiedica formarea presiunii. • Sistem de deschidere în siguranță (în funcție de model): dacă oala se află sub presiune, știftul cu rol de indicator de blocare este ridicat și împiedică deschiderea oalei. Pentru a permite coborârea știftului, este necesară evacuarea presiunii și numai după aceea este posibilă deschiderea oalei sub presiune. Verificați poziția știftului cu rol de indicator de blocare sau a indicatorului de presiune (în funcție de model). Acesta trebuie să se afle în poziție coborâtă pentru a fi deschisă oala. • Siguranța la presiune în exces: pe durata gătitului, în cazul în care orificiul de evacuare a aburului se blochează, sistemele de siguranță la presiune în exces vor intra în funcțiune: 1) Prima etapă: supapa de siguranță eliberează presiunea. 2) A doua etapă: garnitura permite eliberarea presiunii printre capac și oală. 3) A treia etapă (în funcție de model): știftul cu rol de indicator de presiune se ridică deasupra mânerului și permite eliberarea verticală a presiunii. Pentru a deschide oala sub presiune, după răcirea completă, știftul de cu rol de indicator de presiune trebuie adus în poziția corectă.
Gătitul începe atunci când supapa regulatorului de presiune permite o eliberare constantă a aburului, emițând un sunet siflant regulat. În acest moment, reduceți focul și calculați timpul de gătit specificat în rețetă. În acest moment, reduceți focul și calculați timpul de gătit specificat în rețetă.
• Verificați dacă aveți cel puțin 250 ml de lichid în oală. • Verificați dacă garnitura este fixată corect. Unele modele au un știft pe interiorul capacului care se aliniază cu o mică adâncitură aflată pe garnitură. Dacă știftul și adâncitura nu sunt aliniate corect, presiunea va fi afectată. • Garnitura poate fi murdară sau este deformată și trebuie înlocuită. Garniturile trebuie înlocuite în fiecare an. • Verificați dacă supapa regulatorului este curată și nu este blocată de resturi de mâncare. • Verificați dacă marginea oalei este în stare bună și oala nu este deformată. • Supapa regulatoare nu este poziționată corect sau regulatorul nu se află în poziția 1 sau 2 (în funcție de model). Consultați manualul de instrucțiuni cu privire la metoda utilizată pentru modelul specific pe care îl dețineți. • Focul este prea mic. Utilizați întotdeauna foc mare pentru a forma presiune în oală. După ce ați făcut acest lucru și obțineți un flux de abur puternic, reduceți focul pentru a stabili un flux uniform și începeți să cronometrați din acest punct. Toate rețetele necesită reducerea sursei de căldură de îndată ce a fost atinsă presiunea corespunzătoare. • Indicatorul de blocare este înțepenit. Acesta este un știft cu rol de indicator de blocare sau un indicator de presiune (în funcție de model) care se ridică atunci când se formează presiune în oală și coboară atunci când presiunea este eliberată. Dacă nu se ridică, ar putea fi nevoie să fie curățat. Consultați manualul cu privire la instrucțiunile de curățare aferente modelului pe care îl dețineți. • Verificați dacă ați fixat capacul corect.
Acesta este utilizat în transporturi, pentru a împiedica lipirea capacului și a carcasei. Praful este sigur, dar dacă sunteți îngrijorat, puteți să spălați produsul înainte de utilizare.
Oala sub presiune este concepută să dureze și să de adapteze la evoluția familiei. Aici sunt prezentate capacitățile în litri recomandate: • pentru 1-4 persoane: 3-4,5 l • pentru 4-6 persoane: 6 l • pentru 6-8 persoane: 7,5 l-8 l • pentru 7-10 persoane: 10 l.
Deoarece gătitul sub presiune este mai rapid decât gătitul tradițional. Din acest motiv, timpul de gătit trebuie strict respectat pentru rezultate optime.
Oala sub presiune permite fierberea (alimentele sunt cufundat în apă cu ajutorul coșului sau fără) sau gătitul la abur(alimentele sunt puse în coș deasupra marcajului pentru apă). De asemenea, poate fi folosită pentru fierbere uşoară sau sotare înainte de gătitul la abur sau chiar pentru înăbușire cu un capac, dar fără creșterea presiunii.
Nu, temporizatorul este conceput în scop unic. Temporizatorul gestionează 2 etape de gătit, gătitul sub presiune și ușor. Prin urmare, trebuie așezat în locul său special de pe capac.