Sparanghel în sos de smântână

Sparanghel în sos de smântână

Aperitiv

  • 4

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 900 g sparanghel proaspăt
  • 3 linguri (45 ml) de smântână cu 48 % grăsime
  • 2 linguri (30 ml) de apă pentru diluarea smântânii
  • 1 linguriţă (5 ml) de arpagic tocat fin
  • puţin oţet din vin
  • sare şi piper

Pregătire

Spălaţi sparanghelul şi tăiaţi capetele dure. Tăiaţi la dimensiuni egale.

Puneţi trepiedul la baza tigăii. Turnaţi 750 ml de apă la temperatura de fierbere şi uşor sărată.

Aşezaţi sparanghelul curăţat în coş. Aşezaţi coşul pe trepied. Puneţi capacul şi aduceţi la presiune completă. Gătiţi timp de 12 minute.

Eliberaţi rapid aburul. Deschideţi imediat capacul şi scurgeţi.

În timpul preparării, faceţi sosul amestecând toate ingredientele. Serviţi.

Produse recomandate