Chec marmorat cu cafea

Chec marmorat cu cafea

Patiserie

  • 6

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Greu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 100 g de margarină moale sau unt
  • 100g de zahăr pudră
  • 2 ouă (bătute)
  • 100 g de făină cu agenţi de creştere (cernută)
  • 1 linguriţă (5 ml) de esenţă de cafea
  • Câteva picături de esenţă de vanilie.

Pregătire

Ungeţi o tavă de budincă de 1,2 litri.

Introduceţi trepiedul în oala sub presiune.

Bateţi grăsimea şi zahărul până când amestecul devine omogen şi pufos.

Adăugaţi oul bătut câte puţin o dată, continuând să bateţi bine după fiecare cantitate adăugată. Adăugaţi făina, bătând în continuare.

Puneţi jumătate de compoziţie într-un alt bol şi amestecaţi esenţa de cafea.

Adăugaţi esenţă de vanilie în celălalt bol.

Puneţi în tavă alternativ câte o lingură din compoziţia cu vanilie şi câte o lingură din compoziţia cu cafea.

Acoperiţi cu un strat dublu de hârtie de copt unsă, gofrată în centru, pentru a permite creşterea.

Legaţi cu sfoară alimentară.

Puneţi 1,2 litri de apă la temperatura de fierbere în oala sub presiune plus 1 lingură (15 ml) de zeamă de lămâie, dacă locuiţi într-o zonă cu apă dură.

Puneţi vasul pentru budincă în coş, pe care îl aşezaţi pe trepied.

Setaţi selectorul de presiune pe poziţia de eliberare a aburului, închideţi capacul şi gătiţi la nivelul de preformare a aburului timp de 15 minute. Apoi treceţi la nivelul 1, aduceţi la presiunea completă şi gătiţi timp de 50 de minute.

Daţi oala sub presiune deoparte şi lăsaţi să se răcească la temperatura camerei, fără a modifica selectorul de presiune.

Atunci când indicatorul de presiune scade, deschideţi capacul.

Scoateţi budinca şi serviţi cu cremă de zahăr ars sau cu frişcă.

Produse recomandate