Manual de utilizare si intrebari frecvente Rășniță Original Grinder GT110838
Râşneşte printr-o simplă apăsare!
Rasneste eficient boabe de cafea, condimente, nuci si nu numai, in doar 3 pasi:
1. Inchideti capacul printr-o simpla rasucire
2. Apasati butonul situat pe capac
3. Ingredientele sunt proaspat macinate
Ușor de utilizat, macină toate ingredientele în câteva secunde și, datorită designului său modern și finisajelor de înaltă calitate, cu siguranţă va fi mereu la îndemână, pe blatul de bucătărie!
Cu râşniţa Tefal Original, cafeaua este de fiecare dată aromată!
Începe fiecare zi cu o cafea proaspăt măcinată, delicioasă şi aromată. Indiferent cum preferi cafeaua, mai slabă sau mai tare, atunci când ţi-o prepari acasă este de fiecare dată asa cum ţi-o doreşti.
De asemenea, poţi folosi râşniţa şi pentru măcinarea condimentelor, a nucilor sau a fructelor decojite.
Păstrarea râșniței curate este esențială pentru obținerea celor mai bune rezultate în ceea ce privește gustul. Cele mai multe boabe de cafea conțin uleiuri care și-ar putea spori, în timp, aroma și astfel ar putea modifica gustul cafelei. Goliți recipientul de cafea măcinată după fiecare utilizare.
Înainte de a o curăța, scoateți întotdeauna râșnița din priză. Râșnița, cablul de alimentare și ștecherul nu trebuie să intre în contact cu apa. Nu folosiți detergenți agresivi sau bureți abrazivi pentru a curăța aparatul.
Verificați dacă aparatul este conectat la priză și dacă capacul este poziționat corect. Dacă tot nu va porni, contactați centrul de reparații autorizat.
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Recomandăm păstrarea boabelor de cafea într-un loc răcoros, uscat. Ele ar trebui să fie depozitate într-un container etanș, mat. Oxigenul și umezeala sunt principalii inamici ai cafelei, care își pierde repede calitățile după ce a fost măcinată: umezeala modifică gustul și aroma, iar cafeaua devine stătută și fără gust. Oxigenul oxidează cafeaua măcinată și sporește gustul amar al băuturii, de aceea boabele trebuie să fie măcinate chiar înainte de a face cafeaua.
Acest lucru depinde de tipul de cafetieră pe care îl utilizați. Acesta este motivul pentru care cafeaua măcinată pentru un espresso este mult mai fină decât cea pentru o cafetieră.
Boabele de cafea se pot menține pentru mai multe luni. Imediat ce a fost macinată, cafeaua își pierde din aromă. La temperatura camerei, cafeaua măcinată poate fi păstrată timp de 7 pânâ la 10 zile. Pentru păstrarea aromei avem următoarele recomandări: puneți cafeaua măcinată într-un recipient opac și etanș care va fi păstrat în frigider. În felul acesta cafeaua poate fi păstrată timp de o lună.
Dacă râşniţa de cafea are cuţite montate în fabrică, puteţi măcina condimente, nuci şi boabe de cereale. Dacă râşniţa este prevăzută cu o piatră de măcinat, puteţi măcina numai boabe de cafea.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.