TEFAL Set de 3 piese Ingenio So Intensive L6139003
Set de 3 piese Ingenio So Intensive L6139003Gătește intensiv, simplu și în siguranță!
Datorită tehnologiei Ingenio ce conferă 100% siguranță, poți trece de la o tigaie la alta printr-un simplu click. Cu Ingenio poți găti pe plită, în cuptor, poți servi direct pe masă sau să depozitezi măncarea rămasă în frigider. De altfel, preparatul poate fi reîncălzit în același vas fără a mai fi nevoie să-l transferi. Datorită sistemului cu mâner detașabil, vasele de gătit ingenio alături de măner pot fi depozitate cu ușurință. Gama Ingenio So Intensive are un înveliș antiaderent Titanium Force (doar în cazul tigăilor) ce rezistă de 2x mai mult***.
Set de vase de bucătărie versatil cu un singur clic
Set de 3 piese Tefal Ingenio So Intensive: Vase de bucătărie versatile cu un singur clic
De la plită, în cuptor, la masă, în frigider sau mașina de spălat vase, Ingenio este soluția inteligentă pentru setul de vase de bucătărie perfect.
Acesta beneficiază de un design ce permite depozitarea vaselor unul peste altul pentru o depozitare optimă în dulapul de bucătărie.
Mânerul patentat este 100% sigur și detașabil și poate suporta o greutate de până la 10 kg** și beneficiază de o garanție de 10 ani*.
Ingenio So Intensive este compatibilă cu toate sursele de căldură, cu excepția plitelor cu inducție și dispune de indicatorul Thermo-Spot® pentru rezultate perfecte.
Tefal Ingenio So Intensive dispune de un exterior din email dur și de învelișul antiaderent Titanium Force ce este 100% sigur și rezistă până la de 2 ori mai mult****.
De asemenea, acest înveliș oferă o curățare ușoară și rezistență sporită la zgârieturi.
*Această garanție Tefal nu afectează drepturile legale pe care le poate avea un consumator sau acele drepturi care nu pot fi excluse sau limitate nici drepturi împotriva comerciantului cu amănuntul pe care consumatorul la cumpărat produsul
**Potrivit testelor interne
***Studiu independent cu date din 2014, valoarea vânzărilor pe brand, categoria articolelor de bucătărie
Caracteristici esenţiale
Ingenio: Inovație în bucătărie
Cu Ingenio poți găti pe plită, în cuptor, poți servi direct pe masă sau să depozitezi măncarea rămasă în frigider. De altfel, preparatul poate fi reîncălzit în același vas fără a mai fi nevoie să-l transferi.
Titanium Force: rezistă de 2 ori mai mult**** (doar la tigăi)
Baza solida din Titan concentrat pentru extra rezistenta si durabilitate; Strat interior antiaderent cu particule din Titan.
Garanție de 10 ani pentru mâner*
Ușor de folosit cu o singură mână, este prevăzut cu un sistem de fixare în 3 puncte pentru ca tu să nu-ți faci nicio grijă privind siguranța; Mânerul Ingenio suportă o greutate de până la 10 kg*. *conform testelor interne efectuate cu produsele Ingenio.
Înveliș exterior din email
Acesta este rezistent, sigur de folosit și ușor de curățat.
Compatibilitate cu toate sursele de căldură
Gama Ingenio So Intensive este compatibilă cu toate sursele de căldură, cu excepția plitelor cu inducție.
Fabricat în Franța
Produsele din gama Ingenio sunt fabricate în Franța.
Înveliș antiaderent 100% sigur
Acesta nu conține substanțe precum: PFOA, plumb sau cadmium. Produsele Ingenio sunt și prietenoase cu mediul înconjurător.
Tefal, nr.1 la nivel mondial***
Tefal este liderul mondial în vânzarea la categoria articolelor de bucătărie.
Numai tigăile și cratițele din gama Ingenio pot fi băgate la cuptor, datorită mânerelor detașabile (asigurați-vă că ați scos mânerele detașabile). Ustensilele Tefal nu trebuie folosite NICIODATĂ în cuptorul cu microunde sau cuptorul cu convecție.
În cazul tigăilor pentru prăjit: între 140 °C și 195 °C În cazul tigăilor pentru clătite: între 165 °C și 240 °C Aceasta este temperatura optimă pentru prăjirea și rumenirea alimentelor. Această indicație vă ajută să gătiți mai sănătos și la o temperatură ideală.
• Utilizați ustensile din plastic sau din lemn; la unele game, se pot utiliza anumite ustensile metalice, cu excepția cuțitelor și telurilor (a se consulta recomandările de utilizare indicate pe ambalaj sau în instrucțiunile furnizate odată cu produsul). • Evitați să tăiați direct în tigaie. • Nu scobiți suprafața antiaderentă. Urmele ușoare sau abraziunile la suprafață sunt normale și nu vor afecta performanța vaselor de gătit. • După ce ați gătit, nu lăsați tigăile să fiarbă până la evaporarea completă a lichidului și nu lăsați tigăile goale pe o plită încinsă. • Selectați întotdeauna dimensiunea corectă a ochiului de plită electrică sau ajustați focul aragazului astfel încât flacăra să atingă numai fundul tigăii și să nu ajungă pe margini. • Nu lăsați niciodată tigăile nesupravegheate în timp ce gătiți. • Lăsați tigăile să se răcească înainte de a le curăța. • Spălați tigaia în apă fierbinte cu detergent de vase lichid pentru a îndepărta orice urmă de praf. Uscați-o și ungeți învelișul antiaderent cu puțin ulei de gătit înainte de a o utiliza pentru prima dată. Îndepărtați uleiul în exces. • Spălați și uscați articolele de bucătărie după fiecare utilizare.
O tigaie se deformează la șoc termic (o tigaie goală supraîncălzită, o tigaie fierbinte în contact cu apă rece sau așezată pe o suprafață rece etc.). Înainte de a curăța tigaia, lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. O tigaie deformată va oferi rezultate necorespunzătoare la gătit.
Trebuie să consultați recomandările de utilizare indicate pe ambalaj sau în instrucțiunile furnizate odată cu produsul.
În funcție de gamă, pot fi utilizate cele mai multe dintre ustensilele de metal, cu excepția cuțitelor, furculițelor și telurilor. Cu toate acestea, trebuie să se aveţi grijă la folosirea oricărei ustensile din metal. Evitați folosirea ustensilelor ascuțite și evitați să tăiați direct în tigaie. Nu înțepați și nu scobiți suprafața antiaderentă.
Cu toate acestea, pentru a prelungi durata de viață a tigăilor și cratițelor, vă recomandăm să nu utilizați metal. Alegeți plasticul sau lemnul.
Nu. Gătitul la temperatură mare nu are ca rezultat o scădere semnificativă a timpului de gătit și cu siguranță nu contribuie la calitatea preparatelor, așa că se recomandă cu căldură gătitul la temperaturii medii. Un alt motiv al acestei recomandări este că gătitul la temperatură mare poate deteriora învelișul antiaderent.
Pentru a prelungi viața învelișului, trebuie să folosiți o cantitate mică de ulei atunci când prăjiți sau preparați alimentele la grătar. Pentru fierbere sau înăbușire, nu trebuie să folosiți ulei.
Se recomandă îndepărtarea mânerului în timpul gătitului atunci când este nu este necesar, pentru a preveni supraîncălzirea acestuia și a-i asigura rezistența.
Tigaie antiaderentă: Ustensilele antiaderente TEFAL sunt special concepute pentru ca preparatele să nu se prindă. Cu toate acestea, tigaia sau cratița trebuie întreținută în mod corespunzător. În acest scop, urmați următoarele sfaturi: ungeți tigaia/cratița cu puțin ulei înainte de prima utilizare, iar apoi spălați-o și uscați-o; repetați procesul din când în când dacă spălați cu regularitate tigaia/cratița în mașina de spălat vase. De asemenea, este necesar să evitați supraîncălzirea și zgârieturile provocate mai ales de utilizarea accesoriilor metalice (spatule, polonice) și/sau de curățarea cu un burete abraziv.
Tigaie ceramică: Proprietățile antiaderente ale învelișului ceramic sunt mult mai limitate, atât din punctul de vedere al performanței, cât și al duratei decât cele ale învelișului clasic (PTFE). Vă recomandăm să gătiți cu mai multă grăsime precum și să spălați mai bine utilizând ceva mai mult detergent de vase lichid. Pentru mâncarea prinsă, vă recomandăm să lăsați vasele de gătit la înmuiat în apă cu detergent, cu puțin oțet alb. În timp, baza ceramică va deveni pătată fără a fi posibilă îndepărtarea petelor. Acest fenomen nu va diminua performanța vaselor gătit în niciun fel și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate.
Vase de gătit din oțel inoxidabil: Preîncălzirea tigăii și gătitul la flacără mai mică sunt esențiale pentru ca mâncarea să nu se lipească de oțelul inoxidabil. Preîncălzește tigaia la foc mic sau mediu timp de unul până la două minute. Ca să verifici dacă este pregătită, lasă să cadă în tigaie câțiva stropi de apă și vezi dacă sar pe suprafața încinsă. După ce ai preîncălzit corect tigaia, toarnă 2-3 lingurițe de ulei sau o cantitate suficientă pentru a acoperi fundul suprafeței de gătit. Înainte de a adăuga alimentele, cel mai bine este să le tamponezi cu hârtie pentru a absorbi toată umezeala și să le lași să ajungă la temperatura camerei. Când pui alimentele în tigaie, asigura-te că se aude un sfârâit uniform când acestea ating suprafața de gătit. Acest sunet indică faptul că mâncarea se gătește la contactul cu tigaia și creează o barieră naturală care împiedică lipirea. Lasă mâncarea să se gătească fără să intervii până ajunge la gradul corect de prăjire. Zaharurile naturale din alimente caramelizează pe suprafața gătită, creând o savoare deosebită și ridicând în mod natural alimentul de pe suprafața de gătit. Dacă sunetul care se aude când mâncarea atinge prima dată tigaia este mai degrabă un trosnet decât un sfârâit, focul este prea mare și mâncarea poate să se lipească. NU FOLOSI NICIODATĂ spray-uri antiaderente pentru gătit.
Tigaie antiaderentă: Curățarea de mână în apă cu detergent este suficientă. Tigaia trebuie curățată de fiecare dată când este utilizată pentru a îndepărta pelicula de grăsime care poate rămâne la suprafață. Dacă tigaia este doar ștearsă cu un prosop de hârtie sau este clătită cu apă, pelicula nu va fi îndepărtată complet și se poate găti cu următoarea ocazie când utilizați tigaia: pot apărea pete. Tigăile antiaderente nu trebuie curățate cu prafuri de curățat sau cu bureți abrazivi. Un burete de nailon este ideal atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul tigăii.
Tigaie ceramică: Vă recomandăm să spălați manual tigaia ceramică, cu apă și detergent blând. În acest mod, curățarea este cea mai eficientă. În cazul în care tigaia nu este suficient de curată în urma unei spălări normale, puteți adăuga puțin oțet și apă în tigaie și să o încălziți. Amestecul apă/oțet va curăța tigaia. După aceasta, clătiți tigaia bine, uscați-o și apoi șlefuiți-o, de exemplu, cu puțin ulei de floarea-soarelui. Tigaia va fi ca nouă. Dacă pe fund murdăria este persistentă, mai întâi puteți înmuia tigaia în apă fierbinte cu puțin detergent de spălat vase degresant. Apoi, dacă este necesar, puteți să curățați tigaia cu un burete abraziv din plastic și puțin detergent lichid de curățare abraziv.
Tigaie anodizată dură: Pentru a prelungi viața tigăii dumneavoastră, vă recomandăm să o spălați manual cu un burete neabraziv. Un înveliș exterior protejează vasele dumneavoastră de gătit de efectele nocive ale spălării cu mașina de spălat vase. Prin urmare, este extrem de important să nu deteriorați învelișul și vă recomandăm să evitați să utilizați bureți abrazivi (Scotch Brite). În cazul în care utilizați mașina de spălat vase: de preferat, utilizați un detergent lichid sau gel. În plus, nu se recomandă o utilizare intensivă a mașinii de spălat vase. Spălarea manuală fără bureți abrazivi prelungește durata de viață a vaselor dumneavoastră de gătit.
Vase de gătit din oțel inoxidabil: Pentru curățarea zilnică, apa caldă cu detergent este suficientă. Recomandarea noastră este să cureți tigaia temeinic după fiecare utilizare, deoarece suprafața poate deveni decolorată sau aderentă din cauza peliculei rămase în tigaie după prepararea alimentelor. Pentru a înlătura resturile de mâncare lipite sau decolorarea și petele apărute din cauza căldurii prea ridicate, îți recomandăm să cureți produsul cu o soluție specială pentru oțel inoxidabil/cupru. Aceasta se poate folosi atât la interior, cât și la exterior. Dacă apa are un conținut ridicat de fier, este posibil să observi o decolorare ruginie. O poți înlătura cu ajutorul soluției de curățare speciale pentru oțel inoxidabil/cupru.
Unele componente se pot spăla în mașina de spălat vase, iar altele nu.
Posibilitate de spălare în mașina de spălat vase:
Oală/tigaie: Ca să prelungești durata de viață a produsului, îți recomandăm să îl speli exclusiv de mână. În cazul utilizării mașinii de spălat vase, este de preferat folosirea detergenților delicați, sub formă de lichid, gel sau pudră, nu sub formă de tabletă sau săculeț. Anumite componente se pot uza și decolora în urma acțiunii detergenților corozivi. Garanția noastră nu acoperă acest tip de uzură.
Mâner special (cum ar fi mânerele din lemn sau cele detașabile precum Ingenio): NU, exclusiv spălare de mână, recomandat cu un burete neabraziv.
Capac pentru gătit (fără mânerele de tip magnetic): DA.
Mânere detașabile are capacelor, de tip magnetic: NU, poate provoca rugină.
Capac etanșare pentru depozitare: NU, poate provoca deformare.
Ca să prelungești durata de viață a tigăii, îți recomandăm să o speli de mână cu un burete neabraziv. În cazul utilizării mașinii de spălat vase, este de preferat folosirea detergenților delicați, sub formă de lichid sau gel.
Cozile şi mânerele se pot slăbi din strânsoare după o vreme din cauza încălzirii şi răcirii continue a dispozitivului de fixare. Dacă se întâmplă acest lucru, strângeți-le din nou cu grijă utilizând o șurubelniță adecvată, dar nu strângeți excesiv.
• Este posibil ca pe tigaie să se fi format depozite/reziduuri de alimente, fapt care poate să fi fost cauzat în primă instanță de gătitul excesiv al unui aliment în tigaie. În mod normal, acesta se poate curăța umplând tigaia cu apă și detergent de vase lichid și lăsând-o astfel peste noapte. Utilizați apoi o pastă formată din bicarbonat de sodiu și apă, cu care trebuie să frecați tigaia ușor utilizând un burete neabraziv (un burete de curățat antiaderent). Stratul antiaderent trebuie apoi recondiţionat cu puţin ulei pentru gătit întins pe suprafaţă cu un prosop de bucătărie din hârtie. • Este posibil ca tigaia să fi fost supraîncălzită, provocând deteriorarea și decolorarea învelișului antiaderent. Atunci când tigăile sunt supraîncălzite în mod constant, învelișul antiaderent își pierde din proprietăți. Punctul Thermo-Spot roșu al tigăilor Tefal este un indicator de temperatură care vă semnalează momentul în care tigaia a atins temperatura perfectă pentru gătit. Atunci când punctul devine roșu intens, reduceți focul pentru a menține temperatura. Nu continuați să încălziți tigaia la foc mare deoarece acest lucru va provoca supraîncălzirea tigăii și a suprafeței antiaderente. • Dacă o spălați în mașina de spălat vase, reaplicați după fiecare utilizare ulei de gătit pe interiorul antiaderent pentru a împiedica uscarea învelișului antiaderent și a asigura cele mai bune performanțe antiaderente.
• Tigaia a fost utilizată la foc prea mare sau pe o sursă de căldură necorespunzătoare, fapt care a provocat încovoierea și deformarea bazei tigăii. • De asemenea, nu puneți niciodată apă rece într-o tigaie fierbinte și nu scufundați vasele de gătit fierbinți în apă rece. Schimbările bruște de temperatură pot provoca deformarea metalului, rezultatul fiind o bază neuniformă.
Aveți grijă atunci când așezați tigăile pe plitele cu gaz întrucât numărul elementelor de susținere ale acestora variază, iar în special tigăile mici ar putea avea nevoie de un trepied, pe care majoritatea producătorilor îl furnizează cu plitele lor sau care poate fi achiziționat separat de la aceștia.
Aplicarea unei forțe excesive pe partea exterioară a oalelor de aluminiu sau a tigăilor ca urmare, de exemplu, a scăpării sau lovirii poate conduce la deformările oalelor sau tigăilor. (Oala sau tigaia nu se deformează ca urmare a căldurii de gătit.)
Sunt foarte rare cazurile în care învelișul antiaderent se uzează în condiții de utilizare casnică obișnuită. Utilizarea și întreținerea corecte vor permite o performanță mai bună în timp. Cele mai multe cazuri de uzare a învelișului antiaderent prezintă urme de supraîncălzire, zgâriere și/sau curățare cu produse abrazive.
Modul cel mai rapid de a verifica dacă tigăile sunt compatibile cu plitele cu inducție este de a testa tigăile cu un magnet. Este foarte simplu. Dacă magnetul se lipește de baza tigăilor înseamnă că acestea vor funcționa pe o plită cu inducție din comerț.
Este dificilă stabilirea unui număr de ani, deoarece durata de viață depinde de condițiile de utilizare și de frecvența de utilizare. Pentru a prelungi durata de viață, trebuie să protejezi aparatul împotriva temperaturilor inutil de ridicate și să eviti încălzirea dacă aparatul nu conține apă. Este suficientă o căldură medie spre scăzută. Nu depozita alimentele gătite pe o perioadă îndelungată (o zi sau mai mult).