Zucchini umplut cu creveți și conopidă

Zucchini umplut cu creveți și conopidă

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Ridicat

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 2 zucchini
  • 4 linguri ulei de măsline
  • Puțin piper roșu
  • Un sfert de conopidă
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 legătură busuioc proaspăt
  • 16 creveți
  • o jumătate de linguriță de miere
  • Coajă de lămâie

Pregătire

1. Încălzește o tigaie grill. Taie zucchini în jumătăți egale, pe lungime și scoate semințele, lăsând 1 cm de miez la fiecare margine. Condimentează cu ulei de măsline, sare și piper roșu.

2. Pune zicchini în tigaie și gătește-l pentru 5 minute apoi întoarce-l pe cealaltă parte.

3. Taie conopida în bucăți, adaug-o în blender și mixează până devine foarte măruntă, apoi gătește-o la abur.

4. Curăță creveții, lăsând coada, apoi începe decorticarea lor. Gătește-i în puțin ulei de măsline sau prepară-i la grătar. Caramelizează-i în miere și condimentează cu sare, piper roșu, 1 linguriță de ulei de măsline, suc și coajă de lămâie, frunze de busuioc.

5. Umple zucchini cu creveții preparați și decorează cu frunze de busuioc.

Produse recomandate