Vrăbioară cu sos chimichurri

Vrăbioară cu sos chimichurri

  • 4

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 4 bucăți de vrăbioară (aproximativ 200g fiecare)
  • 2 linguri de oțet din vin roșu
  • 1/2 lămâie
  • 4 căței de usturoi
  • 6 fire de pătrunjel
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • 60 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

Pregătire

Scoate carnea din frigider și las-o la temperatura camerei cel puțin 30 minute înainte de a o găti

Între timp, prepară sosul chimichurri: amestecă într-un castron oțetul, sucul de lămâie, usturoiul tocat și cu germenul înlăturat, pătrunjelul tocat și uleiul. Adaugă un praf de sare, piper și ardei iute.

Versiunea digitală: Selectează programul Grill și preîncălzește la 200 grade timp de 15 minute. Asezonează carnea cu sare și piper, apoi pune-o în coșul aparatului Easy Fry & Grill și gătește timp de 2 minute pe fiecare parte.

Versiunea mecanică: Preîncălzește la 200 grade, apoi asezonează carnea cu sare și piper, apoi pune-o în coșul aparatului Easy Fry & Grill și gătește timp de 2 minute pe fiecare parte.