Număr de persoane
Cost
Dificultate
Timp de preparare
Într-o cratiţă Tefal de 18 cm, topiţi lent grăsimea, siropul şi laptele la foc mic, dar nu aduceţi la temperatura de fierbere. (Pentru această etapă, solicitaţi ajutorul unei alte persoane).
Îndepărtaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească timp de 3 de minute.
Utilizând o sită, cerneţi zahărul pudră şi cacaua într-un bol. Puneţi 2 linguri din amestecul de zahăr pudră şi cacao în cratiţă şi bateţi foarte repede cu o lingură de lemn. Încorporaţi în compoziţie şi restul de amestec de zahăr pudră şi cacao, câte 2 linguri o dată. Reţineţi că este important să adăugaţi amestecul de zahăr pudră şi cacao în cantităţi mici şi să amestecaţi bine înainte de a mai adăuga.
Dacă adăugaţi prea mult deodată, nu va ieşi bine.
Continuaţi să adăugaţi din amestecul de zahăr pudră şi cacao până când compoziţia se întăreşte (când aţi utilizat aproape întreg amestecul de zahăr pudră şi cacao, este posibil să fie nevoie să solicitaţi ajutorul unei persoane, dacă este prea dificil de amestecat compoziţia). Lăsaţi puţin la răcit şi apoi formaţi mingiuţe.
Turnaţi o parte din fâşiile de ciocolată în 2 vase separate. Daţi fiecare mingiuţă prin fâşiile de ciocolată sau de zahăr. Aşezaţi-le în cutii adecvate pentru dulciuri şi lăsaţi-le să se răcească la frigider timp de 2-3 ore. Dulciurile se păstrează într-un recipient etanş într-un loc rece timp de până la 4 zile.