Terină de somon cu turmeric

Terină de somon cu turmeric

Aperitiv

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 135 g de somon proaspăt (desfăcut în fâșii)
  • 25 g de file de somon afumat
  • 15 g de brânză proaspătă
  • 1 albuș
  • 1/3 linguriță de turmeric
  • Sare, piper
  • 1 lingură de ulei
  • Vas din sticlă sau ceramică (18 cl)
  • Hârtie de copt

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Toarnă uleiul în oală.

Rumenește somonul și rupe-l treptat în fâșii. Transferă-l pe o farfurie și amestecă-l cu toate ingredientele.

Formează o terină. Acoperă cu folie alimentară, pune-o în coșul de gătit la abur, apoi în oală cu 20 cl apă.

Timp de gătire: 25 de minute.

Lasă să se răcească. Servește cu maioneză.