Tartă cu legume și brânză Gruyère

Tartă cu legume și brânză Gruyère

Aperitiv

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 50 g mazăre boabe (proaspătă sau congelată)
  • 150 g de morcovi, tăiați cubulețe
  • 70 ml de apă
  • 20 g amidon din porumb
  • 1 ou
  • 50 ml smântână dulce degresată
  • 85 g de piure de legume la alegere (din comerț sau preparat în casă)
  • 5 g de unt
  • 15 g de brânză Gruyère rasă (sau Emmental sau Comté)
  • 2 boluri din porțelan x 150 ml

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Taie cuburi morcovii.

Bate oul cu amidonul din porumb. Adaugă smântâna, piureul de legume, brânza și sarea. Pune untul în oală.

Topește untul. Adaugă apa și legumele. Gătește până se evaporă și se rumenește. Apoi adaugă amestecul de mai sus.

Împarte amestecul în forme. Acoperă cu folie alimentară. Pune un disc de hârtie de copt, apoi 20 ml de apă și introdu formele în oală.

Timp de gătire: 11 minute.

Lasă să se răcească ușor înainte de servire.