Supă de conopidă albă

Supă de conopidă albă

Aperitiv

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 100 g de conopidă, spălată și tăiată buchețele
  • 100 g de fasole boabe gătită
  • 1/4 ceapă albă, curățată și tocată fin
  • 1 buc căței de usturoi, curățați, și tocați
  • 1/3 linguriță de ghimbir proaspăt ras
  • 50 g de caltaboș, decojit și feliat (sau șuncă cubulețe)
  • 300 ml de apă
  • 35 g de făină
  • Sare, piper

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Spală și rupe conopida în buchețele.

Curăță și toacă fin ceapa.

Curăță și toacă usturoiul.

Pune toate ingredientele în oală. Asezonează.

Timp de gătire: 5 minute.

Servește caldă.