Supă de ceapă

Supă de ceapă

Aperitiv

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 200 g de ceapă, mărunțită
  • 20 g de unt
  • 20 g de făină
  • 40 cl de apă
  • 10 cl de vin alb
  • 1 linguriță de zahăr
  • Sare și piper
  • 40 g de brânză rasă
  • Crutoane

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Toacă mărunt ceapa.

Pune untul în oală.

Adaugă ceapa, apoi zahărul. Amestecă timp de câteva minute. Nu rumeni prea mult. Adaugă făina. Amestecă bine.

Adaugă apa și vinul. Asezonează.

Timp de gătire: 10 minute.

Servește cu brânză rasă și crutoane.