Stroganoff de vită

Stroganoff de vită

Felul principal

  • 6

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 1.5 kg de antricot și rasol de vită, tăiate în bucăți de cca 100 g
  • 2 cepe, curățate și tăiate sferturi
  • 750 g de ciuperci, curățate și tăiate sferturi
  • 400 g de cârnați afumați, tăiați în bucăți mari
  • 30 g de unt
  • 150 ml de vin alb
  • 3 linguri de pastă de tomate
  • 3 lingurițe de boia de ardei
  • 3 linguri de pătrunjel, mărunțit
  • Muștar simplu și smântână pentru servit

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Spală și toacă pătrunjelul.

Pune untul în oală.

Topește. Adaugă și călește ciupercile, în tranșe dacă este necesar. Pune deoparte.

Toarnă vinul. Adaugă carnea de vită. Adaugă apă până se acoperă ingredientele. Adaugă ceapa, cârnații, boiaua de ardei, pasta de roșii, sarea și piperul.

Timp de gătire: 55 de minute.

Adaugă pătrunjelul și ciupercile. Servește cu smântână proaspătă și muștar.