Număr de persoane
Cost
Dificultate
Timp de preparare
Timp de gătit
1. Preîncălzește cuptorul la 200°C
2. Așează roșiile cu usturoiul într-o tavă și stropeștele cu puțin ulei de măsline. Acoperă cu folie de aluminiu și coace timp de 30 de minute. Lasă-le la răcit.
3. Călește pentru câteva minute ardeii iuți la foc mic într-o cratiță, strecoară-i și lasă-i să se răcească.
4. Curăță ardeii de coajă și pune pulpa seprarat întru-un bol. Curăță usturoiul și roșiile de coajă.
5. Pune roșiile, usturoiul, alunele de pădure, migdalele, pulpa ardeilor, 1 linguriță de oțet și aproximativ 6 lingurițe de ulei de măsline în paharul mixerului vertical și mixează-le.
6. Condimentează cu sare și piper după gust. Lasă-l la rece 24 de ore.