Scoici flambate cu coniac

Scoici flambate cu coniac

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 15 scoici cu sau fără carapace
  • 15 g unt
  • 3 linguri de șalotă tocată
  • 1/2 lingură usturoi tocat
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 10 cl coniac
  • 20 cl vin alb sec
  • 20 cl smântână lichidă
  • Piper
  • Sare

Pregătire

Încălzește tigaia ta TEFAL până când indicatorul Thermo-Signal devine roșu intens. Topește untul, împreună cu șalota, apoi adaugă scoicile.

Sotează scoicile, dar lasă-le transparente la mijloc, apoi scoate-le din tigaie și lasă-le de-o parte. Adaugă usturoiul și pătrunjelul și lasă la gătit timp de câteva secunde.

Reîncălzește tigaia și adaugă coniacul, lăsându-l pe foc până se evaporă. Pentru a flamba cu succes un preparat, toarnă un pahar de băutură alcoolică la alegerea ta peste ingredientele din tigaia încinsă. Aprinde un chibrit și aprinde marginea tigăii, asigură-te că nu faci acest lucru sub o hotă.

Odată ce focus s-a stins, adaugă scoicile. Nu flamba scoicile deoarece acest lucru ar deteriora aroma lor. Adaugă vinul alb și gătește compoziția până când aceasta ajunge la jumătate. Adaugă smântâna și lasă la gătit ma mult timp pânâ când sosul se îngroașă.