Salată de calamar

Salată de calamar

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 500 g calamar, curățat
  • 1 lămâie
  • 75 ml ulei de măsline extravirgin
  • 25 g capere, feliate
  • o ceapă roșie
  • 125 g rucola
  • 150 g arde roșu, deja copt
  • 125 g boabe mazăre deja copt
  • sare
  • piper

Pregătire

1. Porniti gratarul, selectati programul automat pentru 'peste', apasati OK iar aparatul va incepe sa se incalzeasca.

2. Curatati calamarul foarte bine. Asezati calamarul pe tocator, cu fata in jos si taiati in jumatate. Mai apoi, taiati-l in bucati de 5-6 cm, la fel si cu tentaculele. Amestecati uleiul de masline cu sucul de lamaie, caperele si ceapa. Mixati 1/4 din acest vinagrette cu calamarul si asezonati cu sare si piper.

3. Imediat ce preincalzirea s-a terminat, asezati calamarul pe gratar (in mai multe transe) si inchideti aparatul. Preparati urmand indicatiile gratarului pana cand aparatul indica etapa "mediu grill".

4. Amestecati calamarul cu restul de vinaigrette si ceapa, adaugand bucatile de ardei gras si boabele de mazare. Serviti cu arugula.

5. Inainte de a adauga arugula, lasati salata la rece (in frigider) aprox 30 min pentru o omogenizare a aromelor.

Produse recomandate