Număr de persoane
Cost
Dificultate
Timp de preparare
Timp de gătit
Pentru a prepara uleiul cu usturoi, lămâie şi salvie, încălziţi uleiul într-o tigaie medie antiaderentă, la foc mic. Adăugaţi usturoiul şi lăsaţi la gătit timp de 30 de secunde sau până ce devine aromat. Luaţi de pe foc. Adăugaţi salvia, coaja de lămâie şi şofranul. Amestecaţi până la omogenizare şi daţi deoparte.
Amestecaţi supa şi vinul într-o cratiţă şi aduceţi la temperatura de fierbere la foc mediu. Reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit.
Încălziţi uleiul şi untul într-o cratiţă cu fundul gros, la foc mediu. Adăugaţi ceapa şi căliţi, amestecând, timp de 2 minute sau până se înmoaie. Adăugaţi ciuperci champignon maro şi albe şi lăsaţi la gătit, amestecând, timp de 3 minute sau până când ciupercile se înmoaie.
Adăugaţi orezul şi lăsaţi la gătit, amestecând, timp de 2 minute sau până când boabele devin sticloase. Adăugaţi un polonic (aproximativ 125 ml/ 1/2 cană) de supă la compoziţia de orez şi folosiţi o lingură de lemn pentru a amesteca până când lichidul se absoarbe complet. Adăugaţi în continuare supă, câte un polonic o dată, amestecând constant şi lăsând lichidul să se absoarbă înainte de a adăuga următorul polonic. Lăsaţi la gătit până când orezul este moale, iar rizoto-ul este cremos (aproximativ 25 de minute).
Adăugaţi ciupercile enoki şi lăsaţi la gătit, amestecând, timp de 3 minute sau până se înmoaie. Luaţi de pe foc. Adăugaţi parmezanul şi pătrunjelul şi amestecaţi. Gustaţi şi condimentaţi cu sare.
Puneţi rizoto-ul cu lingura în bolurile pentru servit. Turnaţi deasupra amestecul de ulei şi mai presăraţi parmezan pentru servire.