Risotto cu gălbiori

Risotto cu gălbiori

Aperitiv

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 100 g de orez Arborio pentru risotto
  • 30 g de ceapă, mărunțită
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 200 ml de apă
  • 30 ml de vin alb
  • 100 g de gălbiori (tăiați jumătăți)
  • 1 linguri de mascarpone
  • 1 linguri de parmezan ras
  • Sare și piper
  • 1/2 linguri de pătrunjel, mărunțit

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Toarnă jumătate din ulei în oală.

Rumenește gălbiorii în ulei. Lasă deoparte. Adaugă restul uleiului, orezul, ceapa. Rumenește.

Adaugă apa, vinul alb și gălbiorii. Asezonează.

Timp de gătire: 6 minute.

Adaugă brânza mascarpone. Amestecă. La final adaugă parmezan și pătrunjel.