Risotto cu creveți regali și clementine

Risotto cu creveți regali și clementine

Felul principal

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 140 g de orez pentru risotto
  • 0.5 ceapă, curățată și tăiată mărunt
  • 280 ml de supă de legume (sau supă de pește)
  • 40 g de parmezan ras
  • 14 (200g) de Cozi de creveți decorticați (mărimea 12/16)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 30 ml de whisky
  • 2 clementine (felii, fără coajă)
  • 1 lingură de mascarpone
  • 1/2 lingură de pătrunjel tăiat mărunt

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Curăță și toacă mărunt ceapa.

Taie clementinele felii.

Toarnă jumătate din ulei în oală. Asezonează creveții regali.

Rumenește creveții 1 min pe fiecare parte. Deglasează cu whisky. Scoate carnea. Adaugă restul de ulei, ceapa, orezul. Rumenește.

Adaugă supa de legume și clementinele.

Timp de gătire: 6 minute.

Adaugă creveții și restul ingredientelor. Amestecă. Servește cald.