Pui cu miere şi scorţişoară, cu gulii şi parfe de smochine

Pui cu miere şi scorţişoară, cu gulii şi parfe de smochine

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Ridicat

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

  • yes

    Nutritiv & Delicios

Nutritious & Delicious
Valori nutriţionale319.0 Kcal
Proteine 18,5 g
Glucide 41,5 g
Grăsimi 10,3 g
Sodiu 0,52 g

Trebuie să fie gustos, sănătos și convenabil: în bucătărie, vă doriți totul! Cu reţetele Nutritious & Delicious, să îmbinaţi savoarea aromelor și alimentația echilibrată este floare la ureche! Tefal vă oferă aparate de gătit inovatoare şi reţete unice care mențin valorile nutritive ale alimentelor.

Ingrediente

  • 2 gulii mici, tăiate în felii subţiri
  • 2 linguri de arpagic proaspăt, tocat
  • 4 smochine uscate, tăiate în felii subţiri
  • 160 g de piept de pui dezosat
  • 3 linguri de miere lichidă, separate
  • 2 linguri de ulei de nucă, separate
  • 2 prafuri de scorţişoară măcinată
  • 2 prafuri de piper măcinat
  • 1 linguriţă de tarhon proaspăt, tocat fin
  • 4 felii de jambon
  • 1 lingură de smântână cu 18 % sau 35 % grăsime
  • Sare şi piper
  • Sfoară alimentară

Pregătire

Marinaţi guliile cu puţin ulei şi arpagic. Condimentaţi. Puneţi guliile tăiate în coşul pentru preparare la abur, aranjându-le ca petalele unei flori; aşezaţi smochinele tăiate în centru. Amestecaţi 1 lingură de miere, 1 lingură de ulei de nucă, scorţişoară, piper şi tarhon. Bateţi pieptul de pui cu ciocanul pentru şniţele şi ungeţi-l cu amestecul de miere şi ulei. Rulaţi pieptul de pui şi înveliţi-l în feliile de jambon. Fixaţi-l cu sfoară alimentară.

Gătiţi la abur timp de 15 minute, în paralel cu prepararea aperitivului şi a desertului.

Chiar înainte de servire, turnaţi o lingură de smântână peste legume. Ungeţi puiul cu o lingură de miere caldă şi uleiul de nucă rămas.