Pui întreg la oală

Pui întreg la oală

Felul principal

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 1 pui mic
  • 2 morcovi, curățați și tăiați bucăți
  • 1 tulpină de praz, partea albă spălată și tăiată în două sau trei bucăți
  • 2 napi mici, curățați și tăiați în două
  • 2 cartofi medii, curățați și tăiați în două
  • 25 g de făină
  • 25 g de unt
  • 1/2 ceapă, curățată și tăiată în două, împănată cu o cuișoară
  • Ierburi aromatice
  • Sare, piper

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Pune untul în oală.

Topește untul. Adaugă făina și amestecă. Adaugă 200 ml de apă rece, amestecă. Asezonează, apoi scoate din oală.

Aranjează puiul în oală. Adaugă apă până se acoperă puiul. Pune deasupra legumele și buchetul de ierburi. Asezonează.

Timp de gătire: 8 minute.

Scoate legumele și puiul. Adaugă sosul și amestecă.