Pui în stil basc

Pui în stil basc

Felul principal

  • 6

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui (părțile superioare și inferioare separate)
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 750 g de ardei roșii, verzi și galbeni, tăiați felii subțiri
  • 250 g de pastă de tomate
  • 15 cl de vin alb
  • 5 cl de apă
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 3 linguri de făină
  • Sare, piper, ardei iute

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Crestează partea superioară a pulpelor lângă os. Acoperă ușor bucățile de pui cu făină. Toarnă uleiul în oală.

Rumenește bucățile de pui. Scoate-le. Adaugă ceapa, apoi vinul. Amestecă.

Adaugă ingredientele rămase. Pune bucățile de pui înapoi în oală.

Timp de gătire: 14 minute.

Servește cald.