Pizza cu blat de conopidă

Pizza cu blat de conopidă

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g conopidă
  • 50 g parmezan răzuit
  • 2 ouă
  • Puțin oregano (proaspăt sau uscat)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pentru umplutură:
  • 1 zucchini
  • 225 g mozzarella
  • 6 linguri sos de pesto
  • 2 roșii
  • O mână de rucola

Pregătire

1. Spală conopida, desfă buchețelele și adaugă-le în recipientul blenderului și mixează până devine foarte măruntă. Transferă conopida într-o tavă antiaderentă și gătește-o la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Las-o la răcit. Pune conopida și ouăle într-un bol, adaugă oregano și parmezanul răzuit și amestecă bine pentru a încorpora toate ingredientele.

2. Preîncălzește cuptorul la 220°C. Împarte în 2 aluatul de pizza. Întinde o foaie din jumătate din aluat și așează-o într-o tavă rotundă acoperită cu hârtie de copt și rulează marginile spre interior, astfel încât să nu fie prea subțiri (altfel apare riscul ca acestea să se ardă în timpul gătitului). Dă tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, până când aluatul devine rumen.

3. Scoate de la cuptor și acoperă toată suprafața blatului cu 3 linguri de sos de pesto, adaugă roșiile tăiate felii, jumătate de mozzarella, jumătate de zucchini tăiat felii subțiri. Adaugă rucola și dă la cuptor pentru 5 minute, cât să se topească mozzarella. Repetă aceeași pași si pentru cealaltă pizza.

Produse recomandate