Număr de persoane
Cost
Dificultate
Timp de preparare
Timp de gătit
Într-o cratiţă de 20 cm de la Tefal, încălziţi uleiul de măsline şi căliţi uşor usturoiul şi ceapa tocate, timp de aproximativ 3 minute, până se înmoaie. Adăugaţi roşiile, ardeii iuţi uscaţi şi mărunţiţi şi oregano.
Zdrobiţi roşiile cu spatele lingurii. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă timp de 20 minute, amestecând ocazional, până când sosul se reduce semnificativ şi se îngroaşă. Între timp, fierbeţi suficientă apă cu sare într-o oală de 20 cm de la Tefal. Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj sau al dente, apoi scurgeţi apa.
Serviţi în boluri încălzite şi adăugaţi sos deasupra. Presăraţi busuioc şi pătrunjel proaspăt, tocat, precum şi parmezan.