Panna cotta cu lămâie și pere

Panna cotta cu lămâie și pere

Desert

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 200 ml de smântână dulce
  • 3 linguri de zahăr
  • 1/2 lime (coajă și zeamă)
  • 1 lingură de zahăr
  • 1.5 foi de gelatină
  • 100 g de pere fără coajă, tăiate cubulețe
  • 5 g de unt
  • 50 ml de apă
  • Pahare

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Curăță și taie cuburi perele.

Înmoaie gelatina în puțină apă cu gheață.

Toarnă smântâna în oală. Adaugă zahărul, coaja de lime, gelatina și amestecă (până la omogenizare). Toarnă cu polonicul în forme. Dă la rece timp de 6 ore.

Pune în oală para, unt, zeamă de lime, apă și zahăr brun.

Timp de gătire: 5 minute.

Servește panna cotta rece, acoperită cu o lingură din amestecul de pere.