Ouă florentine

Ouă florentine

Aperitiv

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 2 ouă mari, foarte proaspete
  • 60 g de frunze de spanac
  • 1/4 ceapă, mărunțită
  • 2 linguri de ulei
  • 15 cl de lapte rece
  • 8 g de unt
  • 8 g de făină
  • Sare, piper, nucșoară
  • 1 lingură de parmezan
  • 2 boluri (14 cl) + hârtie de copt la diametrul oalei

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Toarnă uleiul în oală. Adaugă ceapa și spanacul. Dă deoparte odată gătite.

Topește untul cu făina. Amestecă. Adaugă laptele. Amestecă până se îngroașă. Asezonează. Adaugă legumele gătite.

Transferă în forme. Sparge câte un ou deasupra. Pune hârtia pe fundul oalei și bolurile deasupra. Toarnă 20 cl de apă.

Timp de gătire: 4 minute.

Presară parmezan ras deasupra.