Orez biryani

Orez biryani

Felul principal

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 100 g de orez basmati, clătit bine în apă rece
  • 1 vârfuri de cuțit pudră de șofran
  • 1.5 linguri condimente
  • 10 g de fistic decojit
  • 1 linguri de ulei de arahide
  • 100 g de vinete, tăiate cubulețe
  • 1/2 cepe roșii, tocate mărunt
  • 75 g de fasole verde, tăiată bucăți mari
  • 50 g de mazăre verde congelată
  • 20 g de stafide

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Toarnă uleiul în oală.

Adaugă mirodeniile și vânăta. Rumenește timp de 5 minute. Adaugă ceapa, fasolea verde, stafidele și mazărea verde. Gătește timp de 2 minute. Adaugă sare.

Pune deoparte. Adaugă orezul în oală, cu două părți de apă. Adaugă șofranul. Adaugă sare.

Timp de gătire: 4 minute.

Adaugă legumele gătite și boabele de fistic. Amestecă. Servește cu carne sau pește.