Număr de persoane
Cost
Dificultate
Timp de preparare
Timp de gătit
Înmoaie moluștele într-o cantitate mare de apă timp de 2 ore. Schimbă apa de 2-3 ori în acest timp.
Scurge și strecoară moluștele. Gătește-le la foc mare în cratița ta Tefal până când acestea se deschid. Lasă-le într-o strecurătoare, dar păstrează apa.
În cratița Tefal, după ce indicatorul Thermo-Signal devine roșu intens, topește un cub de unt și gătește șalota tocată. Adaugă oțet de vin unde ai gătit și lasă până când se avaporă aproape complet. Acest proces este utilizat pentru a transforma sucul, lăsat de alimente în urma gătitului, într-un sos aromat.
Adaugă sosul filtrat anterior preparat în tigaie și imediat ce începe să fiarbă, oprește focul și adaugă smântâna lichidă. Îngroașă compozița pentru câteva minute și apoi filtreaz-o.
Adaugă din nou compoziția în cratiță, adaugă puțină sare, piper și o lingură de pătrunjel tocat. Lasă la gătit la foc mediu.
Pune moluștele în farfurie, toarnă sosul peste acestea și amestecă bine. Toacă un pic de pătrujel peste.