Mazăre cu bacon

Mazăre cu bacon

Aperitiv

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 200 g mazăre boabe (proaspătă sau congelată)
  • 1/4 cepe dulci, curățate, tăiate felii subțiri
  • 4 felii de bacon tăiate în patru
  • 1 linguriță de miere
  • 1 linguriță de untură (sau ulei)
  • 50 g de pâine albă, tăiată cubulețe pentru crutoane
  • Sare, piper

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Pune untura sau uleiul în oală.

Prăjește baconul cu crutoanele. Transferă într-un bol de salată. În oală, rumenește ceapa și mierea în 70 ml de apă.

Adaugă peste bacon. Toarnă 200 ml de apă în oală, apoi pune mazărea în coșul pentru gătit la abur.

Timp de gătire: 5 minute.

Amestecă mazărea cu mixul de bacon și ceapă. Asezonează cu sare și piper.