Ghiveci italian cu pui, orez și roșii deshidratate

Ghiveci italian cu pui, orez și roșii deshidratate

  • 4

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 4 pulpe de pui
  • 4 copane
  • 1 ceapă roșie, tăiate în 8 bucăți
  • 1 ardei gras roșu curățat de semințe și tocat
  • 4 căței întregi de usturoi zdrobit
  • 1/2 cană de măsline
  • 1/2 cană de roșii uscate în ulei
  • 1 lingurițăde busuioc uscat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1/4 cană de pătrunjel proaspăt, tocat fin
  • 1 cană orez cu bob lung
  • 400 g roșii tocate (conservă)
  • 1 1/2 căni supă de pui sau 1 1/2 căni apă + 1 lingură de pudră pentru supă de legumevegetable stock powder

Pregătire

Încălzește cuptorul la 200 grade.

Încălzește tigaia ta Tefal până când indicatorul Thermo-Signal devine roșu intens. Încălzește uleiul și adaugă puiul și gătește-l timp de 3-4 minute la foc mediu-mare. Întoarce-l pe cealaltă parte și gătește până devine rumen.

Adaugă ceapa, ardeiul gras roșu și usturoiul și gătește pentru 3 minute sau până devine ușor rumen și ceapa este transparentă.

Transferă puiul într-o farfurie, amestecă îmreoună cu măslinele, roșiile uscate, busuiocul, oregano, pătrunjelul și orezul în tigaie, lăsând orezul să absoarbă sucurile. Adaugă înapoi puiul în tigaie împreună cu roșiile și supă. Dă compoziția în clocot, amestecând continuu înainte de a da tigaia la cuptor. Acoperă tigaia cu folie și lasă la cuptor timp de 40 de minute, până când orezul este bine gătit. Îndepărtează folia și schimbă trece cuptorul pe modul Grill, la foc mediu, timp de încă 8-10 minute până când puiul este crocant și rumenit.

Presară puțină sare după gust și pătrunjel proaspăt tocat. Pentru și mai multă aromă, răzuiește puțin parmezan.