Gazpacho cald sau rece

Gazpacho cald sau rece

Aperitiv

  • 6

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 600 g de roșii, decojite și tăiate sferturi
  • 150 g de ceapă albă, curățată și mărunțită
  • 3 căței de usturoi, curățați
  • 150 g de ardei roșu, curățat de semințe, tăiat cubulețe
  • 3 felii de pâine albă, fără coajă
  • 3 linguri de oțet
  • 18 frunze de busuioc proaspete
  • 3 lingurițe de zahăr
  • 900 ml de apă
  • Ulei de măsline

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Curăță și taie bucăți ceapa albă.

Curăță și feliază usturoiul.

Curăță de coajă și de semințe ardeiul roșu. Toacă-l cuburi.

Pune în oală toate ingredientele, cu excepția busuiocului. Asezonează cu sare și piper.

Timp de gătire: 5 minute.

Amestecă cu blenderul. Servește cald sau rece, cu busuioc și ulei de măsline.