Număr de persoane
Cost
Dificultate
Timp de preparare
Timp de gătit
Condimentaţi cotletele cu sare.
Într-o tigaie puţin adâncă, suficient de mare pentru a încăpea patru cotlete, încălziţi gheea (untul clarificat /uleiul din unt) sau uleiul până se închide la culoare.
Adăugaţi cotletele şi căliţi timp de 3-4 minute pe fiecare parte dacă doriţi să fie mai în sânge sau puţin mai mult, dacă doriţi să fie făcute mediu.
Scoateţi-le din tigaie, acoperiţi-le cu folie de aluminiu pentru a rămâne calde şi daţi-le deoparte.
Pentru o friptură bine făcută, căliţi pe fiecare parte timp de 3 minute, apoi transferaţi într-o tavă şi lăsaţi la cuptor la 200°C timp de 8-10 minute.
Scoateţi din cuptor şi acoperiţi cu folie de aluminiu.
Adăugaţi supa într-o cratiţă medie şi scădeţi până ajunge la aproximativ 1/2 cană.
Adăugaţi cepele franţuzeşti în tigaie şi căliţi timp de 3-4 minute până se colorează uşor, înainte de a adăuga boabele de piper.
Adăugaţi vinul şi jumătate din brandy, amestecaţi cu o lingură din lemn pentru a desprinde sucul de la carne de pe tigaie, amestecaţi şi gătiţi timp de 1 minut până se obţine consistenţa unui sirop.
Amestecaţi supa scăzută şi aduceţi la temperatura de fierbere. Gătiţi sosul timp de 7 minute, până se obţine consistenţa unui sirop, apoi adăugaţi şi restul de brandy.
Puneţi din nou cotletele în sosul din tigaie şi reîncălziţi timp de 3-4 minute, fără a permite sosului să fiarbă.
Serviţi pe farfurii individuale sau pe un platou mare.
Garnisiţi cu pătrunjel şi serviţi cu cartofi prăjiţi sau cu cartofi copţi.