Număr de persoane
Cost
Dificultate
Timp de preparare
Timp de gătit
Infiny Force a acceptat provocarea Jamilei și a reușit să o impresioneze cu rapiditatea lui în prepararea maionezei și tehnica lui de a face piureul de mazăre super-pufos. Vezi povestea aventurii lui mai jos:
Fish and chips reprezintă unul dintre felurile de mâncare preferate ale englezilor şi constă în peşte pane cu crustă crocantă şi cartofi prăjiţi, la fel de crocanţi. Se serveşte peste tot în Marea Britanie, în mici restaurante care de obicei au în meniu doar fish and chips. Ca garnitură, se serveşte de obicei cu piure de mazăre şi cu sos tartar sau pur şi simplu cu sare şi oţet.
Şi pentru că este un preparat atât de popular, mi-am făcut curaj şi l-am preparat şi eu, curioasă fiind de ce este atât de iubit şi apreciat. În plus, am avut şi un nou ajutor în bucătărie, este vorba de noul meu mixer vertical Tefal Infiny Force. După cum stiţi, îmi plac foarte mult mixerele verticale, iar acesta a devenit oficial preferatul meu datorită accesoriului pentru maioneză şi sosuri. Ce-ţi poţi dori mai mult de la un mixer vertical, decât să fie puternic (acesta are 700W) şi să aibe accesoriu şi recipient speciale pentru pregătirea maionezei? Să vă spun că pregăteşte maioneza în maxim 15-20 de secunde? Da, ştiu maioneza care în mod tradiţional se pregăteşte în câteva zeci de minute, este gata aproape instantaneu. În plus, aveţi în pachet şi instrucţiuni de pregătire a maionezei, având nevoie doar de un gălbenuş de ou, o lingură de oţet/zeamă de lămâie, o lingură generoasă de muştar şi evident de ulei.
Aluatul pentru peştele pane se face în mod tradiţional cu bere, însă eu am optat să folosesc apă minerală pentru că este mai la îndemână şi pentru că nu toată lumea găteşte cu alcool. Bineînţeles că voi puteţi pune fără probleme bere în locul apei minerale. Important este să aibă acid. Am lăsat aluatul să se odihnească puţin, am trecut peştele prin făina condimentată, apoi prin aluatul cu apa minerală. Am prăjit peştele cam 3 minute pe fiecare parte, cât să devină auriu. Am obţinut crustă crocantă şi absolut delicioasă.
Pentru piureul de mazăre, am folosit mazăre congelată şi bineînţeles tot mixerul Tefal Infiny Force cu care am pasat mazărea până am transformat-o în piure. Pentru un plus de aromă, am adăugat frunze de mentă proaspătă din grădina mea. Cartofii am preferat să-i prăjesc la cuptor, pentru că deja aveam în reţetă peştele prăjit în ulei şi am zis că e suficient să avem un singur preparat gătit în baie de ulei. Au ieşit delicioşi, crocanţi şi mult mai dietetici. Dacă vreţi să respectaţi totuşi reţeta clasică, fierbeţi cartofii pentru 10 minute, lăsaţi-i bine la scurs şi prăjiţi-i în uleiul în care aţi prăjit peştele.
Ultima componentă a acestei reţete a reprezentat-o sosul tartar, care e un sos pe bază de maioneză, la care se adaugă ceapă, castraveciori muraţi, capere şi verdeaţă. Eu am optat să mărunţesc toate aceste ingrediente în mini tocătorul aceluiaşi mixer vertical Infiny Force de la Tefal şi mă bucur că am făcut-o pentru că am obţinut cel mai bun sos tartar din viaţa mea şi cu siguranţă de acum înainte îl voi prepara doar aşa. Ingredientele au fost mărunţite exact cât a trebuit pentru ca aromele să se completeze una pe cealaltă. Sincer, mi-a plăcut extrem de mult preparatul, toate componentele se potrivesc de minune şi voi mai face această reţetă şi cu alte ocazii. Până atunci vă las şi pe voi s-o incercaţi.
Găsiți condițiile de garanție pentru produse
Găsiți centrele de reparații
Găsiţi instrucţiunile de utilizare a produselor dvs. Tefal.
Obţineţi răspunsuri la întrebările dvs.
Consultanții noștri vă stau la dispoziție.