Număr de persoane
Cost
Dificultate
Timp de preparare
Timp de gătit
Radeţi coaja de pe lime pe răzătoarea fină. Stoarceţi sucul de lime şi daţi deoparte. Într-un bol, amestecaţi ½ linguriţă de coajă de lime, usturoi, ulei de măsline, chimen, coriandru măcinat şi puţin piper, până se obţine o pastă. Îndepărtaţi pielea de pe fileurile de ton.
Spălaţi-le şi uscaţi-le cu un prosop de hârtie de bucătărie. Ungeţi tonul pe ambele părţi cu pasta în strat subţire.
Încingeţi tigaia Tefal până ce indicatorul termic îşi schimbă culoarea. Aşezaţi fileurile de ton în tigaie şi presaţi-le cu o paletă de bucătărie pentru a obţine linii marcate pe peştele gătit.
Gătiţi timp de 5 minute, reducând temperatura, dacă este necesar. Întoarceţi fileurile şi mai gătiţi 5 minute, până când peştele este bine pătruns. Scurgeţi pe prosoape de hârtie de bucătărie.
Serviţi imediat pe o farfurie caldă. Stropiţi cu sucul de lime şi presăraţi coriandrul tocat. Garnisiţi cu felii de lime.