Escalop de viţel cu sos de roşii

Escalop de viţel cu sos de roşii

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 4 bucăţi de escalop de viţel
  • 110 g de parmezan dat pe răzătoare
  • făină cu condimente
  • 200 g de pesmet alb
  • sos de roşii proaspete
  • busuioc proaspăt tocat
  • Pentru crustă: 1 ou, o lingură de ulei, sare şi piper.

Pregătire

Bateţi escalopul. Amestecaţi parmezanul cu pesmetul. Pentru crustă, bateţi un ou cu o lingură de ulei, sare şi piper.

Daţi bucăţile de escalop prin făina cu condimente, ulterior prin ou şi apoi prin pesmet. Lăsaţi-le la rece timp de 30 minute.

Prăjiţi în baie de ulei timp de 5-7 minute. Scurgeţi bine. Serviţi cu sos de roşii proaspete, aromatizat cu busuioc dulce.