Dulceață de dovlecei și vanilie

Dulceață de dovlecei și vanilie

Aperitiv

  • 4

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 500 g dovleac
  • 200 ml apă
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt
  • 1 păstaie de vanilie
  • 250 g zagăr

Pregătire

Curăța de coajă dovleacul și taie-l în bucăți.

Încălzește 100 ml de apă într-o crăticioară și adaugă sucul de lămâie și bucățile de dovleac. Gătește cu capacul pus timp de 10 minute.

Împarte păstaia de vanilie în 2 și extrage semințele cu un cuțit, apoi adaugă-le în craticioară, împreună cu păstăile și zahărul. Adaugă încă 100 ml de apă și gătește timp de 15 minute la foc mediu.

Înlătură păstaia de vanilie și mixează cu un blender vertical.

Toarnă compoziția în borcane și închide-le. Întoarce-le cu susul în jos timp de 1 minut, apoi întoarce-le la loc și lasă la răcit.