Drob mixt by Jamila

Drob mixt by Jamila

Aperitiv

  • 2

    Bucată (bucăţi)

  • Accesibil

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 800 g carne de curcan
  • 700 g organe de miel
  • 500 g pipote de pui
  • 500 g ficat de pui
  • 6 ouă fierte
  • 6 ouă crude
  • 3 legături ceapă verde
  • 3 legături usturoi verde
  • 3 legături mărar
  • 3 legături pătrunjel
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pregătire

Povestea reţetei de drob mixt a început în ultimul live de pe pagina mea de Facebook. Cineva mi-a scris şi mi-a spus de acest drob din mai multe feluri de organe şi să vă spun sincer, mi-a plăcut foarte mult ideea. M-am gândit la cum ar trebui să fac acest preparat şi am ales să merg pe organe de miel, organe de pui şi carne de curcan. A trebuit bineînţeles să testez reţeta pentru a fi sigură că iese cum trebuie, dar nu e nicio problemă, avem drob mixt pentru toată familia, şi ceva în plus pentru congelator.

Pentru acest drob mixt puteţi folosi orice fel de organe doriţi. Eu am folosit organe de miel, pipote şi ficăţei de pui şi piept de curcan. M-am gândit că în acest fel putem servi drobul şi celor care nu mănâncă organe de miel pentru că gustul este foarte subtil şi aproape că nu se simte. Organele de pui şi carnea de curcan ajută foarte mult, la fel şi verdeţurile proaspete. Din punctul meu de vedere, gustul este minunat, echilibrat şi bineînţeles delicios.

Pentru a toca organele şi carnea am folosit noua mea maşină de tocat carne de la Tefal. Vă spun sincer că o iubesc încă de când am încercat-o prima dată. E extrem de puternică, are un motor de 2000 de W şi toacă repede şi bine orice tip de carne. Mai mult, în pachet găsiţi şi numeroase accesorii: o răzătoare cu trei conuri diferite, accesoriu pentru biscuiţi, pentru cârnaţi şi pentru chifteluţe. Deci tot ce aveţi nevoie pentru a prepara cam orice preparat pe bază de carne tocată. Pentru că nu cumpăr niciodată carne gata tocată, sunt mare fan al acestei maşini şi o folosesc cu succes la orice. În felul acesta ştiu exact ce fel de carne toc, cu câtă grăsime şi cât este de proaspătă.

Revenind la reţeta de drob mixt, după ce am amestecat organele tocate cu verdeaţa şi ouăle crude, am pus totul în două tăvi de chec, iar în mijloc am pus câte 3 ouă fierte. Voi le puteţi omite, însă mie îmi place să le pun pentru că în copilăria mea nu a existat drob fără ouă fierte în mijloc. Am pus droburile la cuptor şi le-am lăsat până s-au rumenit frumos. Le-am lăsat apoi să se răcească complet înainte de a felia unul. Cel mai bine ar fi să lăsaţi drobul să stea la frigider peste noapte, asta pentru a se tăia perfect. Bineînţeles că-l puteţi tăia şi călduţ, dacă vă place aşa, doar că nu se va tăia la fel de frumos.

Serviţi acest drob mixt ca aperitiv cu muştar şi salată verde. E minunat şi sunt convinsă că o să vă placă şi vouă. Pe noi ne-a cucerit deja! Sărbători fericite!