Cuscus cu legume la grătar și brânză tofu

Cuscus cu legume la grătar și brânză tofu

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 2 cepe roșii
  • 2 ardei roșii
  • 8 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 300 g cuscus
  • 1.5 linguri harissa
  • sucul de la un lime
  • 1 lingură de sirop de ghimbir
  • 20 g pătrunjel mărunțit
  • 3 linguri fistic
  • 150 g brânză tofu

Pregătire

1. Taiati dovleceii, ceapa si ardeii in cate doua felii. Amestecati legumele cu 3 tbsp de ulei de masline.

2. Porniti gratarul, selectati programul automat pentru 'ardei', apasati OK iar aparatul va incepe sa se incalzeasca. Preparati urmand indicatiile gratarului pana cand aparatul indica etapa "grill".

3. Selectati modul 'manual' (aprox 240°C) si apasati OK. Gatiti dovleceii si ceapa in cate 3 portii, timp de 2 minutes fiecare portie, pana cand usor maronii.

4. In timp ce legumele se gatesc, preparati intr-un bol separat cuscusul: adaugati peste el 500 ml apa fierbinte si lasati-l la inmuiat timp de 5 min. Pragati un dressing din harissa, sucul de lime, siropul de ghimbir si restul de 5 tbsp de ulei de masline. Taiati marunt patrunjelul si nucile de fistic.

5. Amestecati cuscusul cu mixul de legume si patrunjelul tocat. Asezonati cu pipers si sare. Faramitati branza tofu si presarati-o peste cuscus. Adaugati nucile de fistic pentru decor.

Produse recomandate