Crochete de pește

Crochete de pește

Felul principal

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 300 g de pește alb, mărunțit (sau mixat cu blenderul)
  • 20 g de pesmet
  • 20 g de unt
  • Zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură de pătrunjel, spălat și mărunțit
  • Sare
  • Hârtie de copt pentru coșul de gătit la abur

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Toacă fin pătrunjelul.

Amestecă peștele pasat cu blenderul cu pătrunjelul. Formează câte două crochete de persoană. Acoperă cu pesmet. Asezonează.

Topește untul. Rumenește crochetele în două tranșe. Lasă deoparte. Pune zeama de lămâie în oală.

Toarnă sosul din zeamă peste crochete. Pune-le în coșul pentru gătit la abur căptușit. Pune coșul și 200 ml de apă în oală.

Timp de gătire: 5 minute.

Pune crochetele pe o farfurie. Acoperă cu sosul rămas și servește.