Cremă pentru păine dulce cu unt sărat caramelizat

Cremă pentru păine dulce cu unt sărat caramelizat

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

Ingrediente

  • *4 felii mari de pâine dulce
  • *90 g zahăr pudră
  • *3 linguri de smântână proaspătă
  • *100 ml apă
  • *30 g unt sărat
  • *1 ou
  • *100 ml lapte

Pregătire

Încălzește zahărul pudră și apa în crăticioara ta antiaderentă Tefal. Așteaptă să se caramelizeze (fără să amesteci).

Ia amestecul de pe foc, adaugă untul sărat, amestecă și adaugă smântâna proaspătă. Lasă la răcit.

Toarnă laptele într-o farfurie cu margini inalte. Într-un bol, bate ouăle. Folosește o pâine dulce, veche de cateva zile, tai-o în felii groase de aproximativ 1 cm, înmoaie o felie în lapte, apoi în ouăle bătute.

Încălzește tigaia ta antiaderentă Tefal și așteaptă ca indicatorul Thermo-Signal să devină roșu intens. Adaugă puțin ulei vegetal și gătește felia timp de câteva minute pe fiecare parte. Felia va fi astfel crocantă la exterior și fragedă la interior.

Pune feliile într-o farfurie și toarnă amestecul preparat anterior peste acestea.