Cotlet de vânat cu coacăze negre

Cotlet de vânat cu coacăze negre

Felul principal

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 360 g de file de vânat, tăiat în felii de 180 g
  • 50 g de coacăze negre (proaspete sau congelate, sau merișoare)
  • 1 lingură de ulei de arahide
  • 1 pară, curățată de coajă și cotor, tăiată în două pe lungime
  • 50 ml de supă de vită
  • 200 g de cartofi mov, tăiați cuburi cu latura de 1 cm
  • 20 ml de vin roșu
  • 1 vârf de cuțit de mix de mirodenii (sau ienibahar)
  • Sare, piper

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Taie cartofii mov în cuburi de 1 cm.

Asezonează carnea cu sare și piper. Toarnă uleiul în oală.

Rumenește carnea pe toate părțile. Scoate carnea. Pune cartofii în oală. Asezonează cu sare și piper. Rumenește timp de 1 minut.

Deglasează cratița cu vin roșu și supă de vită. Curăță sucul de carne de pe fundul cratiței. Adaugă fructele, carnea și mirodeniile.

Timp de gătire: 6 minute.

Lasă carnea să se odihnească timp de 2 minute. Servește.