Conchiglie cu șuncă în stil italian

Conchiglie cu șuncă în stil italian

Felul principal

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 120 g de paste conchiglie
  • 50 g de șuncă italiană
  • 50 g de ceapă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 100 ml de vin alb
  • 80 g de mascarpone
  • 240 ml de supă de legume fără sare
  • 30 g de brânză Pecorino rasă
  • 5 g amidon din porumb
  • Piper

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Amestecă amidonul de porumb cu brânza mascarpone. Lasă deoparte. Toarnă uleiul în oală.

Adaugă ceapa și gătește până se rumenește ușor. Adaugă pastele și șunca. Gătește 1 minut în timp de amesteci.

Deglasează oala cu vinul. Amestecă. Gătește până se evaporă complet lichidul. Adaugă supa și puțin piper.

Timp de gătire: 8 minute.

Adaugă restul ingredientelor. Amestecă.

Fierbe.

Servește fierbinte.