Număr de persoane
Cost
Dificultate
Timp de preparare
Pregătiţi 6 clătite utilizând reţeta tradiţională de clătite.
Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi zahăr şi amestecaţi bine. Adăugaţi sucul de portocale, brandy-ul şi cointreau-ul (lichior de portocale) şi amestecaţi la foc mic până la dizolvarea zahărului. Fierbeţi sosul timp de 5 minute, apoi luaţi tigaia de pe foc.
Curăţaţi căpşunile, tăiaţi-le în jumătăţi şi opriţi 8 jumătăţi de căpşuni pentru decorat. Adăugaţi căpşunile în tigaie şi amestecaţi până se acoperă cu lichid. Utilizând o paletă cu fante, împărţiţi căpşunile pe clătite.
Aşezaţi clătitele pe un platou, puneţi deasupra cu lingura puţin sos şi adăugaţi pe fiecare clătită frişcă bătută şi ornaţi cu căpşunile proaspete păstrate.