Chifteluțe de linte indiene

Chifteluțe de linte indiene

Felul principal

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 250 g de linte din conservă, scursă și clătită
  • 35 g de făină
  • 1 lingură de unt topit (sau ulei)
  • 1/4 ceapă, tăiată felii subțiri
  • 20 cl de lapte condensat neîndulcit
  • 7 cl de apă
  • 1/2 linguriță de semințe de chimen
  • 1/2 linguriță de turmeric
  • 1/2 linguriță de pudră de curry
  • 1 lingură de coriandru, tăiat mărunt

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Amestecă bine lintea cu făina și un praf de sare și piper. Formează chifteluțele cu aprox. 30 g de amestec.

Topește untul. Rumenește chifteluțele de linte. Pune-le deoparte.

Gătește ceapa în apă până se înmoaie. Adaugă mirodeniile și laptele condensat. Asezonează cu sare și piper. Adaugă din nou chifteluțele de linte.

Timp de gătire: 5 minute.

Decorează cu coriandru.