Chiftele marinate

Chiftele marinate

Felul principal

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 10 chiftele de vită
  • 1/2 cepe roșii, curățate și tăiate mărunt
  • 250 g de roșii, mixate la blender sau tăiate mărunt
  • 1 lingură de semințe de rodie (sau merișoare deshidratate)
  • 1 linguriță de oțet de cidru
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 1 lingură de muștar
  • 1/2 linguriță de mix de mirodenii
  • 1 lingură de ulei
  • Sare, piper

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Spală și toacă fin roșiile.

Curăță și toacă fin ceapa roșie.

Toarnă uleiul în oală.

Rumenește chiftelele, în două tranșe dacă este necesar. Pune-le deoparte în coșul pentru gătit la abur. Adaugă ceapa și călește-o 5 minute.

Adaugă restul ingredientelor. Amestecă. Pune deasupra coșul pentru gătit la abur cu chiftelele.

Timp de gătire: 5 minute.

Adaugă chiftelele în sos. Servește cu piure sau orez.