Cheesehearts pancakes by Mihaela Coșerariu

Cheesehearts pancakes by Mihaela Coșerariu

Desert

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 300 g brânză ricotta (se poate înlocui cu brânză dulce, de vaci)
  • 3 gălbenușuri
  • 100 g zahăr tos
  • coaja rasă de la o lămâie
  • extract de vanilie sau 3 plicuri zahăr vanilat
  • un vârf de cuțit de sare
  • 100 g stafide înmuiate în rom
  • 10 g unt moale pentru uns crusta
  • 20 g zahăr tos alb sau brun (pentru crustă)

Pregătire

Pregătirea inimioarelor: Se pun clătitele gata rumenite una peste cealaltă și cu o formă se decupează inimioarele (puteți folosi orice formă doriți). Dacă vă este mai ușor, puteți decupa pe rând foile.

Pregătirea umpluturii: Într-un castron se amestecă cu o furculiță sau cu mixerul brânza ricotta cu gălbenușurile, zahărul și sarea. Se rade coaja de lămâie deasupra și se adaugă vanilia. La final am adăugat stafidele, care au stat înainte la înmuiat în esență de rom sau chiar rom.

Pentru asamblare se alternează straturile de clătite cu straturile de brânză. Se poate înălța în funcție de preferințe ( eu am avut 5 etaje) dar nu uitați că acestea vor crește puțin la cuptor. Ultima foaie se unge cu unt topit și se presară cu zahărul, pentru a căpăta o crustă frumoasă, rumenă. Dacă aveți formă de copt, puteți asambla direct în formă desertul și să îl dați cu totul la cuptor.Să nu vă îngrijorați dacă umplutura vi se pare prea moale, gălbenușul va închega totul, la copt.Inimioarele se dau la cuptorul preîncins la 180 de grade, pe foaie de copt, la foc domol și se lasă până se încheagă. Tot procesul durează în jur de 30 de minute. Pentru servire și decor se poate folosi zahar pudră, sos din fructe de pădure sau chiar înghețată de vanilie. Poftă bună!