Budincă de banane și curmale

Budincă de banane și curmale

Desert

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 1 banane, curățate și tăiate fâșii subțiri
  • 50 g de pâine albă, fără coajă și fărâmițată
  • 100 ml de lapte
  • 30 g de miere
  • 7 migdale, mărunțite
  • 3 curmale fără sâmburi, mărunțite
  • 2 linguri de iaurt simplu, pentru servit
  • 2 boluri

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Într-un bol, amestecă banana, pâinea, migdalele și curmalele.

Încălzește laptele cu mierea. Toarnă peste amestecul de mai sus. Amestecă bine.

Împarte în forme. Acoperă cu folie alimentară. Clătește oala. Gătește budincile la abur cu 200 ml de apă.

Timp de gătire: 15 minute.

Servește caldă sau rece, acoperită cu iaurt.