Bruschete cu prosciutto

Bruschete cu prosciutto

Aperitiv

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 2 felii mari de pâine tradițională, prăjită
  • 1 cățel de usturoi, curățat
  • 10 de tulpini de sparanghel, spălate și curățate
  • 2 felii de prosciutto
  • 300 g de roșii, spălate și tocate
  • 100 g de ceapă, curățată, tăiată felii subțiri
  • 7 frunze de busuioc proaspete, spălate și mărunțite
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 25 g de fulgi de parmezan
  • Ardei iute

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Curăță și toacă fin ceapa.

Spală și toacă fin busuiocul proaspăt.

Freacă feliile de pâine cu usturoi. Toarnă uleiul în oală.

Adaugă ceapa și roșiile. Asezonează cu sare, piper, ardei și busuioc.

Adaugă 50 ml de apă. Pune sparanghelul în coșul pentru gătit la abur. Pune coșul pentru gătit la abur deasupra legumelor.

Timp de gătire: 3 minute.

Așează peste pâine, în straturi, roșiile, prosciutto, sparanghelul și parmezanul.