Brioşă franţuzească prăjită cu nucă de cocos și ananas

Brioşă franţuzească prăjită cu nucă de cocos și ananas

Desert

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 4 felii de briosă de 2 cm grosime
  • 2 ouă
  • 40 cl lapte de cocos
  • ½ ananas
  • 25 g zahăr
  • 60 g unt
  • zahăr pudră sau nucă de cocos rasă pentru ornat

Pregătire

Curăţă de coajă ananasul şi îndepărtează miezul fibros. Tăie-l în 8 porţii. Topeşte 30 g de unt. Adaugă zahărul. Caramelizează feliile de ananas în acest amestec.

Bate ouăle cu laptele de cocos. Scufundă feliile de brioşă în acest amestec.

Topeşte untul rămas în tigaie. Rumeneşte feliile de brioşă pe ambele părţi.

Serveşte brioşele franţuzeşti prăjite cu ananas caramelizat deasupra.

Ornează cu zahăr pudră sau nucă de cocos rasă.