Blinele cu morcov și conopidă

Blinele cu morcov și conopidă

Aperitiv

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 120 g de făină
  • 1 ou
  • 60 ml de apă
  • O jumătate de linguriță de pudră de curry
  • Sare după gust
  • Ulei de floarea soarelui

Pregătire

1. Taie conopida în bucăți și gătește-le la abur timp de 10 minute.

2. Între timp, curăță de coajă morcovii și taie-i în cubulețe mici.

3. Călește ceapa și cubulețele de morcovi într-o tigaie cu puțin ulei și apă (jumătate din cantitatea legumelor).

4. Adaugă într-un blender morcovii, conopida, jumătate de linguriță de pudră de curry, sarea, făina și o jumătate de pahar de apă și mixează bine. La final, adaugă oul întreg și mixează din nou.

5. Într-o tigaie antiaderentă, gătește blinele pe ambele părți până se rumenesc.

6. Servește-șe calde cu salată verde ca garnitură.

Produse recomandate